Vammakäden nuudeliruuat.
Aloitin tämän blogin useamman eri henkilön pyynnöstä. Yhtenä isoimmista painostajista oli yksi serkuistani, hän halusi varsinkin ruokaohjeitani talteen. Joten lupasin hänelle, että mikäli blogi joskus syntyy, laitan sinne myös välillä reseptejä. Muutamia reseptejä näille sivuille onkin jo ilmestynyt, mutta tässä muutama lisää. Nämä reseptit eivät oikeastaan ole reseptejä, vaan ruokia jotka ovat vain ilmestyneet lautaselleni, varsinkin toimintarajoitteeni huomioiden. Joten mitään suuren suuria gourmet elämyksiä ei ole tarjolla, pahoittelut. Mutta silti, ole hyvä Nenna, tällä kertaa kaksi nuudeliruokajuttua. Mitä muuta tehdä nuudeleista, kun vain keittää se pussillinen löysiksi madoiksi, ja heittää sekaan kanamaustepussi?
Näitä juttuja kykenevät vammakädetkin valmistaa, useassa eri osassa, ja aina hieman varioiden. Vihannekset voi valmistella useammassa eri osassa, ja pitää taukoja välissä. Kokatessa ei tarvitse hämmentää kauhalla, nostella painavia uunivuokia, altistaa käsiä kuumalle lämmölle, ja ruuan saa nopeasti eteensä.
Nuudelikeitto
- Nuudeleita (suosin ”linnunpesä” tyyppejä)
- Kiehuvaa vettä
- Lehtikaalia
- Kevätsipulia
- Paksoita
- Parsakaalia
- Chiliä
- Ankan makuista maustetahnaa tai vastaavaa
- (Paistettua ankkaa ohuina viipaleina)
Ota esille syvä lautanen josta aiot keiton syödä. Laita lautaselle yksi nuudelilinnunpesä ja 1rkl maustetahnaa. Revi lehtikaali pieneksi. Irroita parsakaalin nuppuja pienemmiksi paloiksi. Leikkaa chiliä ohuiksi renkaiksi, ja leikkaa kevätsipulia sekä paksoita ohuiksi suikaleiksi. Laita kaikki kasvikset lautaselle. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Kun kasvikset ja nuudelit ovat hieman pehmenneet, pyöräytä niitä lautasella. Lisää päälle aiemmin kypsennettyä ja ohueksi viipaloitua ankkaa. Syö.
Varioi kuten haluat, ei tämä edes tarvitse ohjetta, eikä tarkempaa ohjetta olekaan päässäni syntynyt. Siitakesienet yms kaikki kaverit sopivat hyvin, keittoa voi vallan hyvin tehdä jämäkasviksista ja mitä jääkaapista nyt löytyykään.
(Ps. ”Ankkatahnaa” löytyy ainakin Stockmannilta aasialaisten ruokien hyllystä, etnisistä kaupoista toki myös.)
Nuudeli-lehtikaali-homma
- Nuudeleita
- Satay-kastiketta
- Maapähkinöitä
- Lehtikaalia
- Ituja
- Sitruunaa
Laita kulhoon nuudelit. Revi lehtikaalia paloiksi ja laita kulhoon nuudeleiden joukkoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Paahda pannulla hetkisen aikaa maapähkinöitä (suolatut sopivat vallan hyvin, ja niitä voi napostella sopivan liikaa ruokaa valmistaessa). Kun nuudelit vaikuttavat sopivan kypsiltä, heitä ne lehtikaalin kanssa siivilään, ja valuta. Voit saksilla leikata nuudeleita hieman pienemmiksi paloiksi. Laita lautaselle. Huuhtele idut, ja laita ne, sekä paahdetut maapähkinät nuudeleiden ja lehtikaalien päälle. Heittele joukkoon sinne tänne satay-kastiketta, ja puristele sitruunasta hieman kirpeyttä.
Syö.
Varioi ensi kerralla toisenlaiseksi.