Mullasta nousee jättiläinen – mikä se on?

image.jpeg

Mikä toi on?

Mulla on vaikeuksia tunnistaa rikkaruohoja. Olenhan puutarhan emäntänä ensimmäistä kevättä. Mutta jumpetti, että niitä puskee tuolta mullasta. Vuohenputkea erityisesti! Sinnikkäästi sitä maasta kiskon, mutta koko ajan taitaa tulla lisää. Tosin sehän on kuulemma mitä parhain villivihannes – että jospa sitten alkaisinkin myydä sitä.

Yksi päivä taisin kitkeä rikkaruohoina pois kaikki mun kylvämät unikot. Jei. Tästä viisastuneena aion tehdä seuraavan kesäkukkakylvön rajatulle alueelle ja kitkeä sieltä rikkaruohoja vähemmällä vimmalla, kunnes todella tiedän mikä on mikä.

Mutta mikä on tuo jättiläinen, joka kasvaa keskellä perennaa? Tunnistaako joku? Se on tyyliä Jaakko ja pavunvarsi, ja odottelenkin josko loppukesästä tontille ilmestyy joku Jaakko ja kipuaa sitä pitkin taivaaseen. Vai pitäiskö se nyppäistä pois?

puheenaiheet ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (2)
  1. En tiedä aiheesta mitään, mutta mulle tulee mieleen auringonkukka? Itse jättäisin sen siihen ja jäisin uteliasuudella katsomaan mikä hän on kasvejaan 😀

    1. Kiitti Lumos! Oon itse miettinyt samaa! Et voisko olla… Oon myös esikasvattanu auringonkukkia sisällä ja ne on ihan ruipeloita tuohon verrattuna. Jos paljastuu auringonkukaksi, jätän tulevinakin vuosina esikasvattelut veks ja vippaan siemenet suoraan multaan…

      … saakin nyt nähä miten puutarha selviää tulevasta yöstä. Lämpötila painuu about viiteen asteeseen. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *