Amerikkatunnelmaa – eli näin duunaat kurpitsalyhdyn

Lapsen päiväkodissa syötiin haamun hampaita (maissia) ja verikeittoa (marjakiisseliä). Naapurin äiti meikkaa 10-vuotiaan poikansa käsivarteen syvää avohaavaa. Kaverin lapsella on tulevana viikonloppuna kolmet halloween-partyt. 

Sitä vastaan on enää turha kapinoida. Halloween on viimein vietellyt suomalaiset, ainakaan lapsiperheissä päivää ei voi enää ohittaa. Jos ei muuta, niin ainakin pitää pukeutua luurankoyökkäriin. Minäkin koversin elämäni ensimmäisen kurpitsalyhdyn. Lähikaupasta löytyi kurpitsa, jonka muuttaminen lyhdyksi näytti sen verran simppeliltä, että uskalsin yrittää. Kurpitsan päällä oli mustat tarrat kohdissa, joista piti leikellä: kaksi silmää ja harvahampainen suu. Näin minä sen tein:

1. Leikkaa kurpitsaan ”kansi” tai ”hattu”. Ainakin tuollaisessa pikkukurpitsassa se kannattaa tehdä aika ylös.

2. Nosta kansi pois ja koverra kurpitsa tyhjäksi. Tää oli musta yllättävän hankalaa, sillä kurpitsan sisällä on semmosta tahmeaa rihmastoa, jota ei ihan iisisti saa veks, ainakaan mun taidoilla. Käytin apuna lusikkaa, veistä, omia käsiä ja lopulta vähän saksiakin.

3. Koverra silmät ja suu. Kannattaa hoitaa homma mahdollisimman terävällä veitsellä. Itse koversin suun yhtenä palana. Luultavasti aloittelijan moka. Varmaan se oikeasti kannattaa kovertaa osissa. Samoin silmät kannattaa mun mielestä kovertaa niin, että ensin jyrsii kurpitsaan pienen reiän ja suurentaa sitä sitten pikkuhiljaa.

4. Laita kurpitsan sisään kynttilä ja siinä se. Laskeudu halloweentunnelmaan. Kas, kahvisi muuttuikin jo hirviön vereksi ja leipäsi noidan reisipalaksi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *