Näin teet partsille yrttitarhan – ainakin hetkeksi

image.jpeg

image.jpeg

Noniin! Puutarhuri Herbs & Salads täällä päivää. Duunasin meinaas yrttitarhan parvekelaatikoihin. Vedin laiskan naisen mallilla eli istutin kaupan ruukkuyrtit ja -salaatit ulos. Näin sen tein:

1. Kävelin kauppaan. Ostin basilikan, rucolan, salaatin, persiljan, tillin, ruohosipulin ja kaksi minttua. (Tai no oikeesti mulla oli jo kaksi huonosti viivaa minttua, yksi kituva basilika ja yksi kuolemaa tekevä ruohosipuli – käytin niitä)

2. Pesin vanhat parvekelaatikot. Ja tarkistin (tämä on tärkeää!), että laatikoiden pohjissa on reiät. 

3. Salaojitin ruukut eli Vippasin pohjalle reippaasti kevytsoraa. Oon ymmärtäny, et yrttien kans on tosi tärkeetä, ettei vesi jää seisomaan astioihin.

4. Nakersin yrtit pois kaupan ruukuista ja istutin ne laatikoihin. Olin ostanut pussillisen erityistä yrttimultaa (en tie, onko sillä oikeesti mitään väliä – mut kauppamies väittää, että näissä on jotain lannoiteita tms valmiina). Multa loppui kesken, joten viimeistelin kesäkukkamullalla pintakerroksen. 

5. Asettelin paikoilleen. Ihmettelin.

Nyt sit venaan, et mikä yrtti kuolee ekana, ja kuinka moni on elossa vielä kesäkuussa! Kun tulee hallayö, täytyy koittaa muistaa nostaa puutarha sisälle. 

Onko teillä näiden viljelyyn vinkkejä? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *