Pari pikkuvinkkiä ruukkuistutuksiin

image.jpeg

image.jpeg

Yllä näette sen, mitä sain aikaan.

Alla sen, miltä mun kuorma näytti, kun poistuin tänään Plantagenista! (Perennat -30% oli mun surma!)

Tänään päätin saada aikaan kesäkukkaistutukset oven viereen. Joo! Semmosista haaveilen, joita on hienojen hotellien oven pielissä tai jossain Porvoo-tyyppisissä kaupungissa pikkupuotien ovenpielissä mukulakivikaduilla. 

Ehkä ei ihan vielä sellaisia tullut, mutta ei nyt ihan urpotkaan!

Lueskelin etukäteen vähän ruukkuistutuksista ja opin pari seikkaa:

1. Valitse erikorkuisia kasveja. Keskelle mieluusti yksi pidempi: vaikka pieni puu tai heinä tai mikä vaan vähän korkeempi. Mulla se on tähtisilmäpuu (taisin keksiä ton nimen ihan ite, sori siit).

2. Valitse Korkean kasvin juurelle muutama puolikorkea. Ne näyttää kivoilta ja tukee korkeaa kasvia. Mulla ne on kukonharjoja, jotka on noita purppuroita töyhtöjä. Ne on musta mageita.

3. Reunalle sit jotain matalaa. Jos siihen mahtuu monta kasvia, voi ottaa pieni- ja isokukkaisia tai jotain riippuvaa. Mulla ei paljon mahtunu. Laitoin yhden tähtisilmän ja yhden levisian (musta ne on jotenkin söpöjä). 

4. Sit ihan reunareunalle voi laittaa jonkun roikkuvan kasvin. Mä laitoin isompaan ruukkuun suikeroalpia ja pienempään lankaköynnöstä. 

Ruukut ei oo hirveem hyvä match, mut noilla mennään. Isompi on seissyt oven pielessä vuoden erinäisiä kukkia sisällään ja tänään löysin sieltä muurahaispesän!!! Istuttaminen alkoi siis sillä, että kippasin pesän hiiteen ja suihkutettiin ruukun puhtaaksi.

Sit salaojitus. Laitoin ison ruukun pohjalle myös pari biittiä styroksia, jotta sitä olis kevyempi liikutella (mut on se silti hiton raskas). Istuttamisen aloitin keskeltä ja etenin korkeasta matalaan. Yllättävän vaikeaa saada tarpeeksi multaa kasvien väleihin, jotta istutuksen saa tiiviiksi. Oiskohan tähän jotain kikkaa? 

Ihan viimeistä piirtoa myöten en ruukkuja täyttänyt vaan jätin pari senttiä kasteluvaraa. Työnsin multaan myös monta pientä ravinnepuikkoa. Ja siinäpä ne! Valmiit vartioimaan oven pielessä koko kesän. Saas kattoo kauanko skulaavat. Mitäs tuumitte?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *