Tomaateille omaa tilaa ja parvekekriisi

image.jpeg

image.jpeg

Nyt on lämmintä! Ihan sairaaaan lämmintä! Meidän partsilla on heittämällä yli 20 astetta. Se on sellainen paahteinen mesta, jossa kesällä läkähtyy. Olen nyt pari kertaa nostanut siihen tomaatin taimet hengailemaan. Onko se sitten sitä ”karaisua”?

Suurin osa tomaateista hengailee edelleen niissä purkeissa, joihin ne kylvin, mutta yhdet minitomaatin alut jo erotin toisistaan. Ostin semmosia idätyskuppeja, jotka voi myöhemmin kokonaisuutena haudata mullan sisään. Niinpä se tartte sitten tomaatteja myöhemmin enää siirrellä. (Ekassa kuvassa näkyy mun puutarha-apulaisen välineistöä)

Pari tomaattia oli söpösti kiertyny toistensa ympärille (juuret olivat yhtenä paakkuna), joten annoin niiden nyt jatkaa herttaista yhdessä oloaan.

Mihin mä nää myöhemmin sitten laitan? No sepä se! Mulla on nimittäin snadi parvekekriisi. Miten sisustan takaseinän? Siinä on semmonen pikkuseinä naapuriin, johon haluisin saada jotain köynnöstä kasvamaan. Yksivuotinen vai monivuotinen? Jos monivuotinen, missä se talvehtii? Kestävätkö pakkasen kestävät ruukut?

Alunperin ajattelin ostaa Kekkilän jalallisen viljelylaatikon, mut suolainen hinta (170 e) on hilliny mun intoa. Pohdin myös Biolanin altkastelevaa viljelylaatikkoa, mut se on mun silmään jotenkin rumahko. Nyt oon päätymässä siihen, et ostan megalomaanisen pehmustelaatikon (sinne saa sateen tullen lykättyä kaikki partsin pehmusteet ja aurinkoisella kelillä sen päällä voi loikoilla). Tomaatit, salaatit ja mansikat laittelen varmaan parvekelaatikoihin. Tod näk hankin altakastelevat, koska usein mulle tulee joka kesä joku hetki (tai tosi montakin hetkeä), että kastelu meinaa unohtua. 

Niin ja sit vielä yks projekti: perunat! Mä haluun ämpäriperunoita! Niistä next time. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *