Anuschka Rees: The Curated Closet

anuschka rees curated closet

 

Olen ollut vaateostoksilla suunnittelematon. Joskus olen ostanut lyhyen ajan sisällä paljon vaatteita ja joskus ollut pitkään ostamatta mitään. Olen hankkinut asioita, jotka ovat näyttäneet hyviltä kiinnittämättä juuri huomiota niiden laatuun tai materiaaleihin. En ole suunnitellut hankintojani pitkällä aikavälillä. Hätäpäissä ostetut sinnepäin-ratkaisut ovat tulleet turhan tutuiksi.

Berliinissä asuva Anuschka Rees on kirjoittanut pitkään blogia siitä, kuinka koota harkittu, laadukas ja kohtuullisen kokoinen vaatekaappi. Kuten lähes kaikki, hänkin on joskus hukkunut fast fashion -kauppojen vaatteisiin mutta sittemmin muuttanut tapansa. Viime vuonna hänen oppinsa koottiin kirjaksi. Jos on lukenut hänen blogiaan, kirjan opetuksissa ei varmastikaan tule juuri uutta.

The Curated Closet tekee vaatekaapin kokoamisesta kuin tiedettä. Kirja on täynnä harjoituksia, joissa muun muassa lasketaan kalenterin perusteella, minkälaisia erilaisia tilanteita elämässä on ja kuinka usein niitä tulee. Näiden perusteella piirretään piirakkakaavioita ja suunnitellaan vaatekaapin sisältöjä vastaamaan samassa suhteessa näitä tilanteita.

Jos on fiilispukeutuja ja tyytyväinen siihen, Anuschka Reesillä on tuskin juuri annettavaa. Jos taas on periaatteessa järjestelmällinen ja turhaantunut omaan vaatekaappiinsa, Reesin harjoituksista saa paljon tukea muutoksen tekemiseen. Ihan kaikkia harjoituksia en itse jaksanut tehdä, mutta tein ne, jotka vaikuttivat kaikkein hyödyllisimmiltä, ja sain niistä hyviä oivalluksia tyylistäni.

Ehkä se on tämä ikävaihe. Parikymppisenä ostetut vaatteet ovat käyttöikänsä päässä, eivätkä ne enää kuvasta sen paremmin minua kuin elämääni. En enää ole opiskelija vaan tarvitsen siistejä työvaatteita, joita minulta ei oikeastaan löydy. Olen todennut, että olen siinä pisteessä, missä minun pitää käyttää aikaa ja rahaa, jotta saisin vaatekaappini perustan kuntoon.

On turha ostaa vaatteita haave-elämää varten, kun arkenakin on pakko laittaa jotain päälle. Siksi olen nyt tehnyt kunnollisen suunnitelman siitä, mitä vaatekaappini kaipaa ja aion pitäytyä siinä. Luoja antakoon minulle voimaa pidättäytyä impulssiostoksista.

 

Anuschka Rees: The Curated Closet

Penguin Random House 2016

271 sivua

Lainattu kirjastosta

Helmet-lukuhaaste 2017, 4. kirja lisää hyvinvointiasi

 

Lue myös

Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi

Hannele Lampela: Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta

Lena Dunham: Not That Kind of Girl

kulttuuri kirjat trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *