Kirjailijat Donald Trumpia vastaan

donald trump

 

Ensin Brexit, sitten Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi?

The Washington Post -lehti analysoi viime viikon Brexit-äänestyksen jälkeen, voiko Brexit vaikuttaa Trumpin valintaan. Vastaus oli, että mahdollisesti kyllä. Jos Brexit hyydyttää lähikuukausina maailmantaloutta, vaikutukset tuntuvat myös Yhdysvalloissa. Jos taas Yhdysvalloissa talous sakkaa, Trumpille saattaa sataa uusia ääniä.

Yli 400 yhdysvaltalaista kirjailijaa ei ole ottanut kevyesti sen mahdollisuutta, että Donald Trump olisi heidän seuraava presidenttinsä. He ovat julkaisivat The Literary Hub -sivustolla avoimen kirjeen Yhdysvaltain kansalle, jossa he vastustavat Trumpia. Avoimen kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa Jennifer Egan, Stephen King, Colm Toibin ja Junot Díaz.

Tässä katkelma kirjeestä:

Because the rise of a political candidate who deliberately appeals to the basest and most violent elements in society, who encourages aggression among his followers, shouts down opponents, intimidates dissenters, and denigrates women and minorities, demands, from each of us, an immediate and forceful response;

For all these reasons, we, the undersigned, as a matter of conscience, oppose, unequivocally, the candidacy of Donald J. Trump for the Presidency of the United States.

Kirjeeseen liittyy vetoomus, jonka kirjailijat pyytävät allekirjoittamaan, jos on samaa mieltä heidän viestinsä kanssa. Kesäkuun loppuun mennessä se on kerännyt noin 23 000 allekirjoitusta.

Vaalien lähestyessä kirjailijoiden vaikutusyrityksiä nähdään varmasti lisää. Kirjallisuuspiirit ovat Jenkeissä tunnetusti kallellaan demokraatteihin, joten suurin osa ilmaisuista tulee luultavasti olemaan Hillary Clintonin puolesta ja Donald Trumpia vastaan. On jännittävä nähdä, asettuuko kukaan tunnettu kirjailija julkisesti tukemaan Trumpia.

 

Kuva: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *