Kirjastosakkojen vuoksi vankilaan

 

Tiesittekö, että maksamattomien kirjastosakkojen vuoksi voi joutua vankilaan? En minäkään.

Daily Newsin mukaan michiganilainen Catherine Duren lainasi Dr. Seuss -kirjan kesällä 2014, jota hän suunnitteli lukevansa lapsenlapselleen. Nainen kuitenkin kadotti kirjan. Myös hänen miehensä Melvin Duren meni kirjastoon ja lainasi kirjan The Rome Prophecy. Hän palautti sen kahdeksan kuukautta myöhemmin.

Kun Melvin Duren palautti lainansa, epäonnisen lainaajapariskunnan asia oli siirtynyt kirjastolaitokselta oikeuslaitoksen hoidettavaksi. Tämän vuoksi myöhästymismaksujen hoitaminen ei enää ollut tarpeeksi asian kuittaamiseksi, vaikka pari tarjoutui maksamaan maksunsa. He saattavat saada rangaistukseksi 93 päivää vankilassa ja 500 dollarin sakot.

”En koskaan kuvitellut, että Dr. Seuss -kirja johtaisi tähän”, Catherine Durant kommentoi Daily Newsille.

Olen itse elämäni aikana lainannut niin paljon kirjoja ja palauttanut ne niin paljon myöhässä, että mielelläni pidän itseäni jonkinlaisena kirjastolaitoksen mesenaattina. Olisi mukavaa saada vaikka joskus sellainen kaunis diplomi, jossa kiitettäisiin minua tuestani kirjastoille. Ripustaisin sen ylpeydellä seinälleni.

Jos Suomessa kirjastot alkaisivat vaatia käyttöönsä vankeusrangaistusta, ehkä myös kaltaiseni holtittomat kirjastokäyttäytyjät saataisiin lopultakin kuriin. Saman tien vankilalla voisi uhkailla myös kaikkia, jotka mekastavat lukusalissa tai vaikka syövät sipsejä kirjaa lukiessa niin, että väliin menee murusia. Ollaanhan tässä aikamoisia yhteiskunnan vihollisia kieltämättä.

Ainakin itse mielelläni vaalin itsestäni mielikuvaa jotenkin rankkana tyyppinä, joten tämä vankilahomma kyllä lisää uskottavuuttani. Aika HC-kirjabloggari.

 

PS. Sain eilen loppuun yhden Tove Janssonin kirjan. Ehkä siitä lisää myöhemmin.

 

PPS. Päivitys: Kohtuus voitti ja Durantien pariskunta selvisi oikeudenkäynnistä sakoilla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *