Pääsiäiseksi Pariisiin

lomalle_pakkaaminen.jpg

 

Tämä päivä menee pitkäli pakkaillessa ja pyykkiä pestessä, sillä huomenna lähdemme Pariisiin. Vietämme pääsiäisen Montmartren kupeessa. Mies on ensimmäistä kertaa käymässä kaupungissa, joten jotain nähtävyyksiä käydään varmasti katselemassa. Itseäni sen sijaan kiinnostaa lähinnä hyvä ruoka, kahvilat ja kirjakaupat.

Vaikka loma on tietenkin aina iloinen asia, tuntuu hassulta jättää kaikki työprojektini viikoksi pöydälle makaamaan niin, etten itse pysty niitä tällä välin edistämään. Koskaan ei kuitenkaan tule täydellistä saumaa pitää lomaa, joten joskus on yksinkertaisesti vain varattava reissu ja lähdettävä. Muuten käyttämättömät lomapäivät jäävät loputtomiin roikkumaan.

Olen taas jättänyt kaikki tarkat lomasuunnitelmat tekemättä, koska olen matkailijana melko rämäpäinen ja pidän eksymisiä lähinnä seikkailuina. Tähän verrattuna olen silti käyttänyt liikuttavan paljon aikaa lomalukemistoni valitsemiseen. Matkaan olen valinnut parin matkaoppaan lisäksi kolme romaania:

1. Puilla paljailla Pariisissa ja Lontoossa on George Orwellin esikoisromaani, joka on osin omaelämänkerrallinen. Orwell lähti nuorena lehtimiehenä 1920- ja 1930-lukujen taitteessa Pariisiin ihmettelemään kaupungin boheemia elämäntapaa ja elätti itsensä muun muassa ravintoloiden tiskaajana.

2. Mario Vargas Llosan Tuhmassa tytössä päähenkilö kohtaa Perussa naisen, johon hän rakastuu päättömästi mutta joka katoaa pian jälkiä jättämättä. Myöhemmin hän kohtaa naisen eri nimisenä uudestaan Pariisissa ja hullaahtuu jälleen. Olen ymmärtänyt, että romaani on melko viihteellinen rakkausromaani, joten se sopii siis lomalle kuin nyrkki silmään.

3. Tulin ostaneeksi Patrick Modianon Kehäbulevardit Akateemisen Kirjakaupan alennusmyynnistä. Mietin jo silloin, että luen tämän sitten jossain Pariisin kahvilassa istuskellen. Se on lienee hyvä miljöö tutustua tähän ranskalaiseen suuruuteen, josta juuri kukaan ei Suomessa tiennyt mitään, ennen kuin hänelle toissa vuonna myönnettiin kirjallisuuden Nobel.

Saatan olla hieman optimistinen sen suhteen, kuinka paljon ehdin matkalla lukemaan, mutta ainakin lentokoneessa on hyvin aikaa kirjoille. Lentokonekirjat ovat kuitenkin vähän oma genrensä, koska mihinkään kovin vakavaan keskittyminen ei yleensä yläilmoissa riitä. Yksi kaikkien aikojen paras lentokonekirja oli minulle aikoinaan E. L. Jamesin Fifty Shades of Grey: Sidottu, josta tietenkin noin muuten voidaan olla montaa mieltä. Rooman lento meni sen kanssa silti oikein mukavasti.

Kaikki Pariisi-vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

kulttuuri kirjat matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *