Hernekeitto-lauantai
Voi minkä löydön teinkään tässä yhtenä päivänä ruokakaupassa!
Kävelin hyllyjen välissä omiin ajatuksiin uppoutuneena, kunnes näin sen edessäni: hernekeittotölkin!
Jo ensimmäisellä viikolla tein huomion, että fish and chips-annoksen lisukkeena tarjoillaan aivan hernekeitolta näyttävää ja maistuvaa vihreää tahnaa, mutta eipäs mieleeni kuitenkaan tullut, että sitä voitaisiin myydä kaupassa.
Onnekseni silmäparini päätyivät vilkuilemaan kyseisen hyllyn antimia, jossa näitä tölkkejä seisoi hienossa parijonossa. Ilman sen kummempaa pohdintaa nappasin yhden tölkin ostoskoriini ja suuntasin kassalle.
Jostain syystä tämä purkki kuitenkin hukkui kuivatavarakaapin perälle (miten yllättävää), jossa se on odotellut hetkeään jo muutaman viikon.
Tänään, kun jääkaappi sitten ammotti kananmunia lukuunottamatta tyhjyyttään, muistin sen olemassaolon ja pääsin aloittamaan lauantain oikein perinteisesti suomalaisittain.
Väärän päivän ehkä valitsin tälle aterialle ja pannaritkin uupuivat, mutta se annettakoon anteeksi olosuhteet huomioon ottaen.
Loppuarviona voisin sanoa, että maistui melkein yhtä hyvältä, kuin sitä olisi syönyt Lapissa -20 asteen pakkasessa nuotion ääressä. Itselläni on siis jokin tällainen mielikuva, että siinä tilanteessa se maistuisi erityisen hyvältä. :D
Eihän siinä lihaa ollut yhtään, ainoastaan muusattuja herneitä useiden sattumien kera, mutta maistui vallan mainiolta silti! Pääsee kyllä ehdottomasti vielä ostoslistalle.