Kastikekulho vai neliökakku?

Arvatkaapa mitä tein tänään töissä!

Pääsin opettamaan perinteisen suomalaisen pannukakun valmistamista brittinuorille.

Resepti kourassa lähdimme ensiksi yhdessä kauppaan ostoksille, jonka jälkeen suuntasimme koulun keittiölle kokkaamaan.

Löysä taikina aiheutti paljon kummastusta, kuten myös sen valmistustapa uunissa.

hracNW5h1PL.jpg

Kuulemma tämä suomalainen pannukakku ei ole pannukakkua nähnytkään johtuen sen vääränlaisesta valmistustavasta ja muodosta. 😀 Googlen kuvahautkaan eivät riittäneet todisteeksi.

Pienen väittelyn jälkeen pääsimme kuitenkin jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen ja totesimme, että kyseessä taitaa ennemminkin olla suomalainen neliökakku. Olkoon se sitten niin. :D

Pannari Kakku kuitenkin kelpasi maun puolesta ihan kiitettävästi näille ruokakriitikoille. Syynä tähän taisi kuitenkin olla se, että maultaan se muistutti Yorkshire Pudding – taikinaa, joka on perinteinen englantilainen lisuke. Taikinaan käytetään samoja raaka-aineita, mutta sen käyttötarkoitus on olla kastikekulhona lautasen reunalla. Ruokailun aikana kastike imeytyy taikinaan, ja tämä ”mehukas” klöntti sitten syödään lopuksi kokonaan. Kuulemma oikein perinteinen englantilainen herkku. Yhden kerran kokemuksella voin todeta, että ihan ok oli.

Kakku kuitenkin maistui, ja osa rohkeni syödä sen vielä perinteisesti hillon ja kerman kanssa. Osa peitti koko letun taidokkaasti suklaalevitteellä. :D Kokatessa mietin, että on siitä kyllä aikaa, kun itse on viimeksi pannaria syönyt. Taisi myös olla ensimmäinen kerta, kun sitä tein. Ei tainnut kokemattomuus kuitenkaan paistaa läpi!

Kuva

Työ ja raha Ruoka ja juoma Työ