Kamppailua mielitekoja vastaan

Hyvää pirteää pakkaspäivän aamua kaikille!

Jälleen on vierähtänyt viikko painon pudotuksenkin saralla. Hienosti oli paino pudonnut taas alas päin -0.9 kg ja ensi viikolla pääsenkin toivon mukaan jo uudelle kymmenluvulle!!

Viikko on ollut yhtä kamppailua mielitekoja vastaan. Mulla on ihan hiivatin iso suolan ja rasvan himo koko ajan päällä! Haaveilen jatkuvasti sipseistä, ja suunnittelen taukoamatta minä päivänä niitä söisin. Järjen ääni kuitenkin on vielä voittanut sillä tiedän, että viikon tulos menee hukkaan, mikäli sorrun syömään sipsejä.

Toisaalta olen myös pohtinut, johtuuko tämä sipsin himo tunne syömisestä. Viime viikko on ollut henkisesti raskaampi kuin aiemman viikot, silläkö mieli halajaa rasvaisen ruuan ääreen ?

Välillä myös olen kaivannut vaihtelua syömisiini. Nyt ateriat toistavat aina samaa kaavaa ja ovat aika yksipuolisia. Niinpä viime viikonloppuna iltapalaksi dippailin kasviksia salaatin sijaan, mikä oli ihan kiva vaihtelu. Lisäksi eilen tarttui kaupasta paneerattua kanaa ja kanan wiininleikkeitä mukaan, toivottavasti näistä saan vähän vaihtelua ruokiin, ainakin maustamisen suhteen.

Tänään näyttää tulevan kaunis aurinkoinen päivä. Ajattelin suunnata ulkoilemaan koiran kanssa, kunhan yöpakkanen hieman lauhtuu (vielä -18.8 astetta). Ulkoilu onkin sujunut minulla todella hyvin koko dietin ajan. Päivittäin käyn vähintään 30 min kävelylenkin koiran kanssa ja näin viikonloppuisin, kun on vapaata, kävelyt on hieman pitempiä.

-Madame D-

Hyvinvointi Hyvä olo Terveys Ajattelin tänään

Hyvin menee + Galetten ohje

Kuten otsikossa kerroin, laihdutusrintamalla menee hyvin :D. Paino tippuu hyvää vauhtia.

Nyt on tullut enemmän mielitekoja kuin dietin alussa. Olen repsahtanut jopa juomaan kolme olutta toissa viikonloppuna mökillä ollessani :/  Samoin leipää tekee monesti mieli ja suolaa!

Suunnittelin, että voisin kokeilla valmistaa  Dukanin lettusta eli Galettea, jospa se korvaisi leivän. Galetten valmistusohje:

1,5 ruokalusikallista kauraleseitä
1,5 ruokalusikallista rasvatonta maitorahkaa
1 kananmuna (oman valinnan mukaan joko pelkkä valkuainen tai koko muna)

Sekoita leseet ja maitorahka keskenään, sekoita joukkoon kananmuna. Lisää mausteita oman maun mukaan ja sekoita huolellisesti. Kaada seos paistinpannulle ja paista 2-3 minuuttia molemmin puolin. Lettuset säilyvät Dukanin mukaan reilun viikon jääkaapissa folioon tai tuorekelmuun pakattuna, joten halutessaan voi tehdä useamman kerralla (kunhan muistaa että niitä saa syödä vain yhden päivässä). Letut voi myös pakastaa.

Galetten voi nauttia joka makean tai suolaisen täytteen kera, esim lohi tai maustaa vanilijauutteella.

– MadameD-

 

Hyvinvointi Oma elämä Hyvä olo Terveys