Juhannus

Juhannushan ei ole Suomen keskikesän juhla ilman, että vettä sataa kaatamalla ja auton penkinlämmittimet saa (joutuu) kääntämään ensimmäistä kertaa talven jälkeen täysille. Niin kävi tänäkin vuonna. Onneksi myös aurinko on näyttäytynyt, mutta ainakaan meidän seudulla ei ole hellettä ollut nimeksikään, nimimerkillä villapaidan päälleni pukeneena. Ei onneksi kyllä itikoitakaan näkynyt.

 

 

Meidän juhannus meni tavalliseen tapaan, rennon rauhallisesti ystävien ja tuttujen seurassa. Ja ainahan juhannuksena pitää valvoa, eikä tämä alkuraskauden väsymys ja ahdistushäiriöstä johtuva väsymysyliherkkyys yhtään helpottanut asiaa, mutta onneksi juhannus on vain kerran vuodessa, heh. Ja ensijuhannuksena en toivottavasti ainankaan ole raskaana.

 

 

 

Mulla on koko tämän vuoden ollut käynnissä erilaisia ruokavaliotestauksia ja tällähetkellä olen siinä tuloksessa, että ruokavalioni on maidoton ja munaton. Se tietysti loi omat haasteet juhannusruokailuun, mutta lihapullat näytti pysyvän hyvin kasassa ilman kananmunaakin, ja vastoin raskaudenaikaisia ravintosuosituksia söin myös kylmäsavustettua lohta. Päälle vihreää salaattia, vähän paistinperunoita ja jälkkäriksi munaton ja maidoton mokkaruutu kera tuoreiden kotimaisten mansikoiden niin kyllä kelpaa! Vaikka aina ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen ja tiedän, että marenkikakku olisi ollut mokkaruutua parempaa..

 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille, toivottavasti teillä on ollut ihana juhannus! <3

//Made

Kommentit (1)
  1. Mikset tehnyt marenkia kikherneliemestä? Se maistuu jopa paremmalta kuin tavallinen!

Kommentointi suljettu.