Double Layer Strawberry Lemon Cheese Cake
Tämän kakun nimi on ihan hullu, mutta se saakin olla. On se kakku aika sekopäisen hyvää.
Mielessä on pyörinyt Mille feuille- tyyppiset kerrosmaiset raakaleivokset, sillä kaikenlainen kerroksilla leikkiminen on inspiroinut minua suuresti. Olen kehitellyt reseptiikkaa ja löytänyt muutaman täydellisen uuden kakkupohjan! Kaikesta luovasta energiasta huumaantuneena olen viettänyt tunteja reseptivihkoni ja värikynien kanssa uusia reseptejä suunnitellen. Olen kirjoittamassa reseptikirjaa ja siihen on syntynyt monenlaisia uusia, ihania, ainutlaatuisia reseptejä joista ei koskaan arvaisi, että ne ovat Ton- listan kärkipäässä, eli gluteenittomia, maidottomia, munattomia, viljattomia, teollis-sokerittomia ja vieläpä menevät raakaleipurin herkkukategoriaan. Pitihän yksi pieni uudehko kakkuresepti tännekin julkaista kun jotain näin ihanaa tuli kehiteltyä.
Double Layer Strawberry Lemon Cheese Cake.
Kakun tekemiseen kuuluu muutama eri tekovaihe. Kakku koostuu kahdesta kakusta jotka kasataan yhdeksi upeaksi luomukseksi. Pohja jaetaan kahteen irtopohjavuokaan. Täytekin jaetaan kahteen: mansikkaiseksi ja sitruunaiseksi täytteeksi. Sitten kakkupuoliskot pakastetaan umpijäiseksi ja ladotaan toistensa päälle ja koko kerroskakku kruunataan ihanalla paksulla marjacremellä ja tuoreilla marjoilla. Voi kuulostaa työläältä mutta oikeastaan erittäin yksinkertaista! Suomeksi: ou mai gaad miten friggin hyvää.
Tähän reseptiin tarvitset kaksi 17 cm halkaisijan irtopohjavuokaa.
Pohja
4 dl mantelijauhoa
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljajauhetta
6 rkl sulaa neitsytkookosöljyä
3 rkl suomalaista hunajaa
suolaa
Pingota leivinpaperia kahden irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita pohjan ainekset keskenään monitoimikoneessa ja painele massa kahteen vuokaan tasaiseksi. Laita toiseen vuokaan hiukan paksumpi pohja jotta kakku on tukeva ja kaada silloin tähän vuokaan mansikkainen täyte.
Täyte
5 dl cashewpähkinöitä
loraus vettä
2 dl kookoskermaa
3 rkl hunajaa
3 tl lesitiiniä
1,5 dl sulaa kaakaovoita
Hienonna blenderissä vähintään 3 tuntia lionneet ja huuhdellut cashewpähkinät sileäksi lisäten pikkuhiljaa vettä ja kookoskermaa joukkoon. Lisää muut aineet. Kaada vähän alle puolet täytteestä astiaan sivuun.
Mansikkatäyte
3 dl luomumansikoita
3 rkl psyllium
1 dl sulaa kaakaovoita
1 tl vaniljajauhetta
Lado blenderiin täytteen sekaan mansikat ja vaniljajauhe ja blendaa tasaiseksi. Lisää kaakaovoi ja psyllium, blendaa hetki ja kaada siihen vuokaan, jossa oli paksumpi pohja. Laita heti pakkaseen tasaiselle alustalle. Huuhtele blenderi hyvin.
Sitruunatäyte
1 luomusitruunan raastettu kuori sekä mehu
2 tl limen mehua
1 rkl hunajaa
0,5 dl sulaa kaakaovoita
1 dl sulaa kookosöljyä
3 rkl psyllium
Raasta pestyn luomusitruunan kuori hienoksi ja purista sitruunasta mehut. Kaada astiassa oleva täyte puhtaaseen ja kuivattuun blenderiin. Lisää raastettu sitruunan kuori, mehu, limen mehu ja hunaja ja blendaa sileäksi. Lisää loput aineet, blendaa hetki ja tarkista makeus. Lisää hunajaa tarvittaessa mutta anna täytteen olla raikasta. Kaada toisen pohjan päälle ja pakasta tasaisella alustalla.
Pakasta molempia pohjia ainakin kolme tuntia, kunnes ovat täysin jäätyneitä. Täysin jäisiä kakkuja on helpompi käsitellä kun niitä aletaan latomaan toistensa päälle. Irroita kakut irtopohjavuoistaan sekä sitruunainen myös leivontapaperista ja laita sitruunainen puolisko mansikkaisen päälle tarkasti, niin että sitruunatäytteen pohja on tasaisesti linjassa mansikkapohjan kanssa. Näin saat upean vaikutelman ja kerrokset tulevat paremmin esiin. Laita kakku jääkaappiin hieman sulamaan ja odottamaan marjacremen valmistusta.
Marjacreme
100 g marjoja (käytin vadelmia)
1,5 dl pehmeitä taateleita (poista kivet)
1 dl valmista chia-geeliä
1 iso kypsä luomubanaani
Blendaa marjat, bansku ja taatelit, lisää loput aineet ja blendaa sileäksi, paksuksi ja hillomaiseksi. Jos creme on juoksevaa, lisää chia-geeliä ja muutama taateli. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja leikkaa leivinpaperia pienemmäksi. Laita kylmän kakun keskelle marjacremeä ruokalusikalla ja hellästi pyörittele cremeä keskeltä sivuille spiraalimaisesti. Lado lusikalla täytettä paksunlaisesti ja anna cremen valua hieman reunojen yli. Koristele tuoreilla marjoilla. Nauti!