Gluteeniton vegaaninen lettu

11811331_10152919181251400_8932164649242150764_n.jpg

Mä tiiän. 

Mä mitään ala selittämään vaan tässä resepti! Itkin kun oli niin hyvää!

Gluteeniton, maidoton ja munaton lettutaikina

3 dl mantelijauho

2 tl psyllium

ripaus hyvälaatuista suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

0,5 tl vaniljajauhetta

1,2 dl perunajauhoa

5 rkl kookospalmusokeria

 

1 banaani

2 rkl öljyä

2 dl vettä

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Soseuta toisessa kulhossa banaani ja lisää öljy sekä vesi. Sekoita valmisbanaanimössö ja kuivat aineet tasaiseksi massaksi ja lisää sitten 1 dl vettä. Anna turvota hetken. Paista keskilämmöllä valurautapannussa ja laita vaikkapa villivadelmia ja mansikoita kuten meikä teki. Sulatin vielä raakasuklaata ja tiputtelin – tosin mä tykkäsin ilman suklaata. Lettu on niin maukas, ettei tartte oikeestaan mitään kaveriksi. Suolainenkin versio sopii korvaamalla banskun avokadolla ja jättämällä kanelin, vaniljajauheen sekä palmusokerin pois. Rullaa suolaiset letut rullaksi ja laita sisään kevätsipulia, persiljaa ja vaikkapa porkkanaraastetta. 

Mä tiiän. Niin hyvää. Tuli itku. 

11846586_10152919181596400_231810112654792073_n.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.