Love Mocha

image.jpg

 

Hyvittelen tässä hiljaiseloani julkaisemalla jumalaisen raakakakun ohjeen. Ihan kiva, eikös? Espresso eikä kahvilikööri ole tällä kertaa raakalaatuista, mutta joskus kahvi ja pienet päivähimpsut tekevät laadukkaasta herkuttelusta vieläkin orgastisempaa. 

Tässä on voimakkaan kahvinmaun ystäville resepti, vaativaankin makuun. 

image.jpg

 

Espressokakun juju on vahvassa espressossa ja tilkkasessa kahvilikööriä, jonka tosin voi jättää pois jos haluaa. Minulle, kahvin ystävälle, mikään kahvin maku ei ole liikaa ja kahvilikööri vain vahvistaa kahvin makua. Jos jätät liköörin pois saat pehmeämmän ja kermaisemman kahvin maun. Pohja on mausteisen suklainen. Suklaapohjat ovat usein monelle mieluisia ja tästä kakkupohjasta jää aivan ihana maku suuhun. 

image.jpg

 

Espressokakku suklaakoristeilla
pohja

4 dl pekaanipähkinöitä

15 pehmeää kivetöntä taatelia

1,5 rkl raakakaakaojauhe

1 tl vaniljajauhe

hyppysellinen hyvälaatuista raffinoimatonta suolaa, esim. ruususuola

2 tl juoksevaa suomalaista hunajaa (vegaaninen versio: 3 tl kookospalmunektaria)

täyte 

5dl cashew-pähkinöitä

2 dl kookoskermaa

loraus vettä

1,5 dl vahvaa kahvia (noin kaksi shottia espressoa)

2 rkl kahvilikööriä (voi jättää pois)

1 dl suomalaista hunajaa (vegaaneille 1,5dl kookospalmunektaria tai -sokeria)

2 tl soijalesitiini

2 tl vaniljajauhe

1 dl sulaa kookosöljyä

2 tl psyllium

Suklaadressing

sulata noin 150g valmista raakasuklaata vesihauteessa ja kaada noin 1/3 suklaasta jäätyneen kakun päälle. Tiputa nopeasti vielä jäähtymättömän suklaan päälle käsissä murskattuja saksanpähkinöitä sekä kaakaonibsejä. Valuta vielä hieman suklaata päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Esivalmistelut:  Laita cashewpähkinät likoamaan yön yli ja sulata kookosöljy.

Valmista pohja ensin hienontamalla pähkinät monitoimikoneessa ja lisäämällä loput ainekset. Pyöritä kunnes massa on tasaista ja tahmeaa. Painele massa 17cm irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa kunnes valmistat täytteen. Huuhtele yön yli lionneet cashewpähkinät ja blendaa tehosekoittimessa joko tampperin avulla tai välillä pähkinöitä sekoittaen. Lisää hiljalleen kahvi, kookoskerma ja tarpeen mukaan loraus vettä. Blendaa seos pehmeäksi. Lisää muut ainekset ja blendaa tasaiseksi massaksi. Kaada seos pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten jotta ilmakuplat nousevat pintaan ja pakasta ainakin viisi tuntia. Koristele raakasuklaalla.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *