Raakaleivonnaisten kurssi sunnuntaina 19.4.2015

11051899_10152600940626400_7048597741527948265_n.jpg

Pidän kurssin raakaleivonnaisista sunnuntaina 19.4.2015 klo 14.00 Ravintola Ondassa Helsingin Hakaniemessä. Kurssi kestää noin 3.5 tuntia. 

Kutsun sinut lämpimästi tervetulleeksi kurssille! Siellä herkutellaan ja tehdään ihania täytekeksejä ja kakku yhdessä. 

Kurssimaksu on 70 euroa ja jos tuot ystävän mukaan kurssille, saat hinnasta 10 euron alennuksen. Kannattaa tulla siis porukalla! Lisätiedustelut sekä ilmottautumiset hoituu osoitteessa taikakuusade at gmail.com.

11045001_10152600940661400_8950237993484142601_n.jpg

Tässä facebook-eventti kurssille. 

suhteet ystavat-ja-perhe suosittelen ruoka-ja-juoma

Raskausajan (raaka)ruokia

Säilykepunajuuret. Hernekeittoa suoraan purkista. Sinapilla kuorrutetut mansikat. Etikkasipsit. 

Raskausajan normaaleja mielitekoja?

Kun aloin odottamaan esikoistani keväällä 2009, olin vegaani. Kymmenellä raskausviikolla söin kanaa ja siihen loppui minun kasvissyöntini. Koska, raskaushormonit. Tuntui, että vauva ja kehoni tarvitsivat järeämpiä rakennusaineita kuin mitä sain silloisesta ruokavaliostani. Muutimme 4. raskauskuulla Etelä-Amerikkaan, huomasin lihansyöntini olleen ihan hyvä päätös. Lattarimaasta ei meinaan tofua löytynyt ja lihaa syötiin niin, että saparot tulivat korvista ulos. Kiloja tuli koko raskausaikana noin 30 ja ihan syömällä ne tulivatkin, ainakin melkein. Painonnousuun vaikutti liikkumattomuus, herkuttelu, yksin olo ja myöskin 100% ilmankosteus sekä 40 asteen päivittäinen helle. Vietin yli 10 tuntia päivästä yksin, ilman toista ihmistä tai yhteistä kieltä paikallisten kanssa. Siinä oli sitten aikaa tuijotella pari leffaa päivässä ja vetäistä milloin mitäkin prosessoitua höttöä naamariin ennenkuin mieheni palasi töistä kotiin. Kävimme paljon ulkona syömässä ja melkeinpä joka kerta valitsin ruoaksi lihaa. Tosin on pakko mainita, että päiväntasaajan hedelmät olivat aivan uskomattoman monipuolisia. Oli banaaneja, mangoja, ananaksia, appelsiineja, papayoita, pithayoita ja kookospähkinöitä. 

Tässä raskaudessa on ollut ruoan suhteen sitten ihan eri meininki. Olen iloinen siitä, että saan synnyttää Suomessa ja nauttia raskausaikana ystävien seurasta. Kun esikoisen kanssa olin yli puolet raskausajasta täysin yksin, tämä raskaus on kollektiivisempi. Ympärilläni on paljon ihania upeita naisia voimallisine synnytyskertomuksineen. En tiedä onko kollektiivisuus vaikuttanut syömisiin vai myöskin se, että minulla on aivan erilainen kehonkuva kuin reilu viisi vuotta sitten. Olen siis raskausaikana juonut päivittäin itsetehtyjä mehuja ja pyöritellyt smoothieita. Raakaleivokset ja etenkin raakasuklaa ovat tuntuneet hyviltä. Olen syönyt hyvällä omallatunnolla aurajuustoa, sushia, graavilohta ja muutamia kertoja maksamakkaraa tuoreen leivän päällä, terveisiä vaan sinne neuvolaan Anne-tädille. Olen suhtautunut kehooni ja raskauteen sekä ruokiin paljon vapaammin kuin ennen ja kappas, painoni on noussut raskauden alusta kuusi kiloa. Tuntuu jopa, että olen kaventunut ja tällaisia kommenteja olen kuullut ystäviltänikin. Himoitsen salaatteja, ituja, versoja, tuoreita vihanneksia ja juureksia. Jos joskus tekee mieli jotain herkkua niin syön sen hyvillä mielin. Välillä tulee ihan mieletön himo kuohuviiniin. Sain ystäviltäni skumppapullon synnytykseen mukaan ja pullo on jääkaapissa odottamassa synnärille lähtöä – olen tilannut eteeni lasin kuohuvaa kun lapsi on syntynyt, terveisiä vaan sinne Kätilöopistolle. 

Tämä raskaus on ollut tasapainoa ja kehon kuuntelua. Kehosta nauttimista. Hetkessä elämistä ja omaan kehoon rakastumista. Niin, olen rakastunut omaan kehooni. Ensimmäistä kertaa, kokonaan, näin syvästi. Tämä on jotain mitä kai aika harva suomalainen sanoo ääneen tai kirjoittaa blogiinsa, mutta minä pidän itseäni aivan mielettömän kauniina, upeana, kurvikkaana, hedelmällisenä, ihanana, arvokkaana, jumalaisena ja taivaallisen lahjakkaana naisena. Ihan ilman ylpeyttä tai vertailua muihin. Kelpaan oikeasti itselleni. Uskon, että ruoka on peilannut tätä tunnetta. 

Tässä muutamia ihanan syntisen makeita mutta terveellisempiä herkkuja, joita olen tehnyt odotusaikana.

Gluteeniton ja sokeriton riisikakkuherkku

Luomu riisikakkuja

Luomu crunchy maapähkinävoita (Urtekram)

Vadelmacremeä (ohje tämän kakkureseptin lopussa)

Tuoreita marjoja ja sitruunamelissan lehtiä

image_17.jpg

 

Ihanalle keholle ihana smoothie

3 dl jäisiä mangokuutioita

2 banaania 

2dl kookoskermaa

puolikas kuorittu lime

1/4 kuorittu appelsiini

2tl tocotrienols

2 dl vettä

1 maracudja (passionhedelmä)

Blendaa sileäksi ja nauti.

10402438_10152646327731400_4115224634914987889_n.jpg

11066786_10152646327791400_4650283340848484041_n.jpg

Voimakkaalle naiselle voimakas punajuurijuoma

3 omenaa

2 punajuurta

3cm pala inkiväärin juurta

Mehusta kaikki mehupuristimessa tai -lingossa ja nauti jäiden kera.

11081319_10152646310301400_6850216161064969965_n.jpg

11036842_10152646310136400_8099524018301460130_n.jpg

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma raskaus-ja-synnytys