Ruusuinen raakakaakaomousse

11043111_10152599113301400_4780472814207712663_n.jpg

Huomaan inspiroituvani tuoreista kukista. Kun ruokapöydälle saapuu uusi, tuore kimppu upean värisiä leikkokukkia, alan availemaan keittiön kaappeja ja mieli alkaa luomaan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Musiikki toimii myös loistavana inspiraationa. Kun kehittelen reseptiikkaa tai luon tilattuja raakakakkuja, musiikki on suuri elementti. Joskus kakuille kajahtaa kaiuttimista dramaattinen klassinen opus, lanteita heiluttava ysäri- hip hop tai mangonmakuista salsan rytmiä. Tänään inspiroiduin nu-soul- artistista D’Angelosta ja valkoisista neilikoista, jotka sain viikonloppuna. Kaivoin puulautaselle kamat ja aloin pyörittelemään ruusuisten unelmien makuista, sielukkaan tummaa suklaamoussea, josta voi myös jatkaa upean smoothien pelkkää mantelimaitoa lisäämällä.

11037336_10152599114086400_271938402313744452_n.jpg

10981440_10152599113746400_4983610373961079503_n.jpg

RUUSUINEN KAAKAOMOUSSE 

Esivalmistelut:

1. Sulata 25g kaakaovoita vesihauteessa. Vuole terävällä veitsellä kovasta kaakaovoipalasta lastuja ja sulata kaakaovoi täysin nestemäiseksi.

2. Turvota chia-geeli. Mittaa ruokalusikallinen chia-siemeniä ja 0,5 dl vettä kulhoon. Anna turvota mantelimaidon valmistuksen ajan.

3. Valmista mantelimaito (voit myös käyttää valmista kaupan mantelimaitoa)

Mantelimaito

2dl manteleita

3dl vettä

Liota manteleita yön yli ja valuta vesi pois pienireikäisen siivilän läpi. Huuhtele mantelit huolellisesti, kaada blenderiin ja lisää 3dl vettä. Blendaa mantelit ja vesi parin minuutin ajan ja lisää 2dl vettä. Surruttele niin kauan, kunnes mantelimaito on valkoista. Ota siivilä ja kulho ja aseta siivilä kulhon yläpuolelle. Kaada blenderistä neste siivilään. Siivilöi neste ja massa. Painele massaa lusikalla, jotta kaikki mantelimaito irtoaa massasta ja valuu allaolevaan kulhoon. Massan voit käyttää myöhemmin esimerkiksi smoothieissa tai tuorepuuroissa ja massa säilyy jääkaapissa kannellisessa rasiassa noin kaksi päivää. Huuhtele blenderi, aloitetaan valmistamaan mousse. Laita musaa kovemmalle, tai vähennä vaatteita. Enivei, pidetään hauskaa!

Mittaa blenderiin

3dl juuri tekemääsi mantelimaitoa

vajaa tl ruusuvettä

vajaa tl reishi-sieniuutetta

1 tl aitovaniljajauhetta

1 tl kanelia

vajaa tl ashwagandaa

7 tuoretta ja pehmeää kivetöntä taatelia

3 tl kookospalmunektaria, hunajaa tai kookospalmusokeria 

puolikas avokado

0,5 dl raakakaakaojauhetta

Surruttele nämä ainekset blenderillä yhteen tasaiseksi massaksi. Itse pyöritin aika pitkään, että sain taatelit täysin hienoksi. Kun massa on sileää, lisää

1 rkl valmista chia-geeliä

sulatettu kaakaovoi

Pyöräytä vielä kerran, kunnes massa on paksuhkoa. Nosta ruokalusikalla mousse tarjoiluastiaan ja koristele rakkaudella. Jos haluat smoothien, lisää loput valmistamasi mantelimaidot. Jos ei tällä kertaa tee mieli juotavaa vaan lusikoitavaa ruusu-unelmaa, niin säilö mantelimaito myöhempää käyttöä varten. Voit kaataa mantelimaidon lasiseen pulloon ja käyttää smoothien pohjana kahden päivän sisällä ja maustaa sitä esimerkiksi banaanilla, vaniljalla ja marjoilla. Mantelimaito on myös oiva vegaaninen maidon korvike esimerkiksi kahville tai teelle. 

11016089_10152599113646400_6326788224012395246_n.jpg

Tarjoile ruusuinen unelmamousse luomuespresson kanssa. 

10989960_10152599113156400_1514411872967951876_n-2.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *