Valentinuksen rakkauskakku
Ystävänpäivä. Vaaleanpunaista, suklaista, kukkia. Yhteistä aikaa. Musiikkia ja taiteita.
Raakakakku. Lämpimän suklainen pohja, kermainen makea täyte ja päällä raikasta marjaa. Värit. Kerrokset. Hyvä fiilis. Jakaminen. Puhtaat raaka-aineet. Siitä on Valentinuksen rakkauskakku tehty. Tämän kakun energiat saivat taustalleen musiikit viisivuotiaan lempparivideosta, Sebastien Tellierin Love– kappaleesta. Mikä muukaan sopii tähän keväiseen tunnelmaan ja rakkauden juhlaan – jota muuten sopii ylistää joka ikinen päivä.
Loin tämän kakun ystävien jaettavaksi, Ystävänpäiväksi, jota voi juhlia aina kun tapaa rakkaita ihmisiä. Siis ihan aina.
Valentinuksen rakkauskakku
Pohja
2 dl parapähkinöitä
12 kivetöntä pehmeää taatelia
3 rkl raakakaakaojauhetta
0,5tl vaniljajauhetta
hyppysellinen suolaa
Täyte
3 dl liotettuja raakoja cashewpähkinöitä
2dl kookoskermaa
3 tl hunajaa
kypsä eli mustapilkullinen banaani
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
0.5 tl vaniljajauhetta
1 dl kaakaovoita sulana
1,5 dl kookosöljyä sulana
1tl soijalesitiiniä
1 tl riisinlesejauhetta (tocotrienols)
Marjakreemi
2 dl marjoja (käytin vadelmaa)
2 tl psyllium
banaani
1 rkl chiasiemeniä
4 rkl sulaa kookoköljyä
Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Lisää kivettömät taatelit ja anna pyöriä niin kauan, kunnes massasta irtoaa rasvaa ja tahmea koostumus alkaa muodostua. Lisää muut ainekset. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuokaan ja taputtele massa vuoan pohjalle. Valmista täyte, mutta nuole ensin sormet. Mums.
Huuhtele lävikössä muutamia tunteja lionneet cashew-pähkinät ja kaada ne blenderin pohjalle. Surruttele pähkinöitä silkkiseksi valkoiseksi massaksi lisäten pikkuhiljaa kookoskermaa ja ihan vähän vettä (noin yksi ruokalusikallinen) – älä kuitenkaan käytä liikaa vettä ettei seoksesta tule liian vetistä. Lisää kaikki muut ainekset paitsi sulaneet rasvat. Surruttele seos tasaiseksi massaksi ja lisää lopulta sula kaakaovoi ja kookosöljy. Tarkista makeus. Eikös olekin ihanan silkkistä ja makeaa. Kaada täyte vuokaan, napauta vuokaa pari kertaa pöydällä, jotta mahdolliset ilmakuplat tulevat pintaan. Laita pakkaseen jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella marjakreemi ja anna turvota noin kymmenisen minuuttia ennen kuin kaadat seoksen kakun päälle. Anna koko kakun jähmettyä pakkasessa ainakin pari tuntia. Irrota vuoasta ja laita kauniisti tarjolle. Muista koristella mielesi mukaan! Itse tykkäsin tällä kertaa vaahdottaa jääkaappikylmää Kara-kookoskermaa, jonka maustoin hunajalla ja vaniljajauheella. Laitoin myös tuoreita vadelmia ja join kuuman kaakaon kaveriksi. Nam!