Sinkkuterapiaa

Väestöliitto haki jokin aika sitten Sinkkulinja-nimisellä facebooksivullaan muutamaa sinkkua, jotka voisivat osallistua heidän tarjoamilleen psykologikäynneille joiden avulla olisi tarkoitus suunnitella ja kehittää sinkuille suunnattuja palveluita. Huomasin ilmoituksen ja laitoin saman tien sähköpostia, ja onni oli myötä sekä ilmeisesti sovin kriteereihin joten pääsin mukaan kokeiluun. Väestöliitto tarjoaa siis minulle viisi maksutonta 1,5 tunnin pituista istuntoa heidän psykologinsa kanssa. Istunnot koostuvat keskustelu- sekä taideterapiasta ja niillä on kullakin oma teemansa. 

Minulla oli tänään ensimmäinen istunto, jonka aiheena oli ”Minä sinkkuna”. Aloitimme istunnon puhumalla minun henkilö- ja suhdehistoriastani, ja pääsin istunnon aikana myös piirtelemään kuvaa itsestäni sinkkuna ja mitä siihen mielestäni liittyy. Olin tyytyväinen istuntoon, 1,5 tuntia on mielestäni sopiva aika jotta ehdimme päästä tarpeeksi syvälle aiheeseen ja siinä ehtii vähän taiteilemaankin puheen ohessa. Psykologi oli mielestäni tarkkanäköinen ja teki sellaisia huomioita minusta, joita olen itsekin pyöritellyt päässäni. Puhuimme muun muassa siitä, miten terapian läpikäyneenä minulla on melko hyvä itsetuntemus ja taidot sekä tunnistaa että kommunikoida omia tunteitani, ja hän kysyi olenko huomannut tapaamissani miehissä ovatko he näissä tunnetaidoissa kanssani samalla tasolla. Hankalahan se on kenenkään tunnetaitoja arvioida muutamien treffien perusteella kun mitään pidempää ei ole päässyt kehittymään, mutta tiedostan että iso osa ihmisistä ei ole (joutunut) käynyt intensiivistä terapiaprosessia läpi. Haluaisin kuitenkin uskoa, että tarpeeksi kypsä ja kokenut aikuinen ihminen on kykenevä oppimaan ja kehittämään tarvittaessa omia tunne- ja kommunikointitaitojaan, joten en pidä sellaisen miehen löytämistä ihan toivottomana tehtävänä.

Minulla on Väestöliitosta vähän ristiriitainen mielikuva. Toisaalta se näyttäytyy minulle melko konservatiivisena lisääntymisasioihin keskittyvänä (ja niitä ajavana) tahona, jonka asiantuntijoiden ulostulot ovat välillä aikamoista sukupuolibinääristä ja heteronormatiivista sontaa. Toisaalta heillä on kuitenkin hyviä palveluja eri asiakasryhmille, ja olen iloinen että he haluavat kehittää myös parisuhteetta elävien palveluita. Tällä hetkellä tarjolla on maksullisen terapian lisäksi myös ilmaisia nettivastaanottoaikoja sekä erilaisia puhelinpalveluita. Odotan mielenkiinnolla millaisia palveluita näiden minun ja muutaman muun onnekkaan sinkun istuntojen jälkeen tulee tarjolle.

suhteet oma-elama rakkaus
Kommentit (4)
  1. Heli Vaaranen on ainakin älykäs nainen ja parisuhdeasiantuntija, ja työskentelee muistaakseni Väestöliitossa. Harvinainen nainen, ymmärtää parisuhteita oikeasti.

  2. Otsikon, kun luin niin mua suoraan sanoen pelotti, mitä tässä tulee lukemaan, mutta täähän oli todella hyvä ja mielenkiintoinen juttu! Toivottavasti tälle tulee jatkoa, toki tietysti katsot sen mukaan miten haluat itse jakaa näitä istuntoja. Itse aloin miettimään, että olisko itestä ollut tällaiseen niin ei todellakaan. Jo ensimmäisen istunnon aihe hirvitti niin pahasti, että yyh.

    Mutta musta on valtavan hienoa, että tällaista toteutetaan! Mielettömän hyvä juttu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *