Keksit suklaasydämellä tai cookies

Tässä ohje herkullisiin ja helppoihin kekseihin. Näiden valmistus kestää vain 30min. Voit käyttää pelkkää keksitaikinaa tai lisätä sinne lempikarkkeja, käytin tässä suklaata. Ohje n.20kpl.

Ohje:

  • 175g voita
  • 200g tummaa suklaata(voit käyttää myös halutessasi muutakin)
  • 2dl sokeria
  • 2dl fariinisokeria
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1kpl kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2tl leivinjauhetta

Tee näin:

  1. Laita voi sulamaan kattilaan täydelle teholle, kun voi kiehuu siirrä kattila pois levyltä ja laita sekaan fariinisokeri,sokeri ja kananmuna.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
  3. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita kunnolla.
  4. Pilko suklaan paloiksi ja pala aina puoliksi terävällä veitsellä.
  5. Ota kaksi pientä lusikkaa ja asettele keksitaikinaa leivinpaperille vierekkäin pieniksi palloiksi, tämä taikinamäärä paistuu kahdessa erässä.
  6. Paina suklaan pala keskelle taikinaa ja litistä keksiä ihan vähän.
  7. Paista 8min esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa.

Kuva tekemästäni taikinasta ja mallikeksistä löytyy instagramista : maiijakaroliina, pääset sinne myös suoralinkistä blogista.

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo Suosittelen

Jauhelihapiirakka

nfd

nfd
nfd

Aina sitä miettii mitä tekisi ruuaksi ja yleensä sortuu lähes aina samoihin ruokiin. Mitä mulla tulee ensimmäisenä jauhelihasta mieleen on: lihapullat, jauhelihakeitto tai makaronilaatikko.. Tämä jauhelihapiirakka sopi tosi hyvin ruuaksi. Piirakka oli maukas, täyteläinen ja maistui perheen pienimille myös. Piirakan aineet koostui siitä mitä mulla oli kaapissa.

Pohja:

  • 150g voita
  • 3dl jauhoja
  • 1dl lämmintä vettä

Tee näin:

  1. Sekoita pehmeä voi ja kaikki muut aineet keskenään sekaisin.
  2. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille.
  3. Laita uuni 225 asteelle ja esipaista pohjaa n.5-10min.

Täyte:

  • 400g jauhelihaa
  • 2dl kermaa
  • 1 kokonainen tomaatti (voi käyttää myös muitakin, minulla oli vain tämä).
  • 2dl tomaattimurskaa (mutti).
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1kpl sipulia
  • 1kpl kananmunaa
  • 1pss  santamaria tacomaustetta
  • 1dl mozzarellaraastetta
  • 2dl juustoraastetta(emmental)
  • 2tl pippuria
  • 1tl suolaa

Tee näin:

  1. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
  2. Paista jauheliha. vinkki 1. Jos jauheliha on menossa uuniin, niin älä paista jauhelihaa kovalla lämmöllä vaan jätä sen kypsyminen puoliksi uuniin, näin saat siitä mehukkaan ja maistuvan. Kun olet paistanut jauhelihaa hetken aikaa lisää sinne tacoseos ja n.dl vettä. Tässä vaiheessa laita lämpö täysille kunnes vesi haihtuu. Lisää sitten ihan lopuksi sipulit ja siirrä jauheliha levyltä syrjään hetkeksi.
  3. Kaada tomaattimurska kippoon, hienonna  joukkoon pieneksi pilkotut valkosipulit sekä suola ja pippuri. Sekoita seos kunnolla. Tätä voi myös tarvittaessa lämmittää hiukan niin maut tulevat esille paremmin.
  4. Levitä tasaisesti esipaistetun piirakkapohjan päälle tomaattimurska sekä paistettu jauheliha.
  5. Pilko tomaatti muutamaan osaan ja laita se seuraavaksi.
  6. Tämän jälkeen lisää mozzarella.
  7. Riko kananmuna kippoon ja lisää kerma, sekoita tasaisesti.
  8. Lisää seokseen juustoraaste ja sekoita vielä
  9. Kaada lopuksi tämä piirakan päälle ja laita uuniin 20min kunnes pinta on saanut väriä. 225 asteeseen.

Tähän voi tietysti lisätä vielä vaikka chiliä, tacomauste ei itsessään tuonut piirakkaan tulisuutta, sen vuoksi tämä sopii hyvin myös lapsille.

Sopii raikkaan salaatin kanssa erinomaisesti! 🙂

Koti Ruoka ja juoma DIY Suosittelen