Juustokakku, vanilija & mangosose

Tänään kurkistin jääkaappiin ja hyödynsin kaiken mitä löysin ja sain aikaiseksi todella raikkaan ja maukkaan kakun. Tämä kakku on helppo ja nopea tehdä, kakku hyytyy viidessä tunnissa. 

smartcapture

Pohja:

  • 75g voita
  • 200g kaurakeksejä

Tee näin:

  1. Sulata voi tai ota se hyvissä ajoin huoneen lämpöön
  2. Murskaa keksit pieneksi murskaksi
  3. Sekoita aineet keskenään ja levitä ne tasaisesti painelemalla irtopohjavuoalle. Pingota halutessasi leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle.
  4. Laita kylmään odottamaan.

Täyte 1. vanilja:

  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4dl kermaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1dl sokeria
  • 200g vaniljarahkaa
  • 4kpl liivatelehtiä

Tee näin:

  1. Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n.5min ajaksi.
  3. Lisää kerman joukkoon välillä sekoittaen sokerit, notkistettu tuorejuusto sekä vaniljarahka. Sekoita aineet keskenään tasaisesti.
  4. Kiehauta pieni tilkka vettä n.½dl. Purista liivatelehdistä enimmät vedet pois ja kaada kiehuvan veden joukkoon.
  5. Lisää liivateseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
  6. Kaada koko seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin.

Täyte(kiille) 2. mangosose

  • 250g mangososetta(piltti tai hedelmähyllyllä olevia isompia purkkeja).
  • Tilkka  vettä
  • 3kpl liivatelehtiä

Tee näin:

  1. Laita liivatteet likoamaan n.5min ajaksi.
  2. Kiehauta tilkka vettä, purista enimmät vedet liivatteista ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
  3. Sekoita liivateseos mangososeeseen ja kaada seos kakun päälle.
  4. Laita kakku kaappiin ja anna jähmettyä 5h ajan.

Kakku on raikkaan makuinen ja on varmasti useammankin mieleen😊

Laitelkaahan kysymyksiä ja kommentteja. 😊

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo DIY

kinkkupiirakka

 

Screenshot_20190226-144903.png

Tänään tein ihanan suussa sulavan kinkkupiirakan, joka sopii juhliin ja arkeen. Tässä on maut kohdillaan! Jos on kyse ruuanlaitosta silloin maku ratkaisee ja teen ruuan aina maun perusteella itse maistellen vaihe vaiheelta 🙂

Pohja:

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä 
  • lisää halutessasi alle tl suolaa, jos haluat. 

Tee näin:

  1. ota voi sulamaan pöydälle, mutta vain hetkeksi.
  2. nypi sulanut voi ja vehnäjauhot tasaisesti 
  3. lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita
  4. painele taikina voideltuun piirakkavuokrran huolellisesti ja tasaisesti. Taikinaa on tarkoituksella vähän joten tämä vie hetken aikaa jotta sen saa tasaisesti joka kohtaan.

Täyte:

  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sipuli
  • n.5 kpl kirsikkatomaattia
  • 150g ohutta keittokinkkua
  • 2 dl kermaa
  • 1 pkt mozzarellajuustoa (kokonainen mozzarella)
  • 1 kpl kananmunaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kpl punainen paprika
  • 100 g juustoraastetta
  • pippuria
  • suolaa
  • halutessasi voit laittaa vielä punasipulia

Tee näin:

  1. silpo valkosipuli ja sipuli niin pieneksi kuin saat ja sekoita ne keskenään
  2. levitä valkosipuli ja sipuli tasaisesti pohjan päälle
  3. levitä pieneksi silpottu paprika ja leikattu kinkku seuraavaksi
  4. halkaise kirsikkatomaatit kerran kahtia ja levitä ne muiden täytteiden päälle. (katso että tomaatin mehu pysyy tomaatissa, voi laittaa myös kokonaisena.) Tomaatti on parhaimmillaan kun sen leikkaa eikä murskaa tomaatinmehua leikkuulaudalle.
  5. revi mozzarella tasaisesti täytteiden päälle joka puolelle.
  6. lisää mahdollinen 1/4 punasipulia renkaina päälle.
  7. riko kananmuna kippoon ja lisää sinne rkl tuorejuustoa sekä n tl. pippuria ja suolaa, vatkaa näitä hieman sekaisin, lisää sitten loput tuorejuustot ja laita vielä n. tl pippuria, vatkaa hyvin sekaisin niin että tuorejuuston rakenne on tasaista 
  8. lisää kerma ja juustoraaste joukkoon ja vatkaa vielä tasaiseksi
  9. kaada tämä seos piirakan päälle ja laita piirakka paistumaan 175 asteeseen n. 30-35 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Sopii syötäväksi heti uunista tullessaan tai jäähtyneenä 🙂

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY