Juustokakku, vanilija & mangosose
Tänään kurkistin jääkaappiin ja hyödynsin kaiken mitä löysin ja sain aikaiseksi todella raikkaan ja maukkaan kakun. Tämä kakku on helppo ja nopea tehdä, kakku hyytyy viidessä tunnissa.

Pohja:
- 75g voita
- 200g kaurakeksejä
Tee näin:
- Sulata voi tai ota se hyvissä ajoin huoneen lämpöön
- Murskaa keksit pieneksi murskaksi
- Sekoita aineet keskenään ja levitä ne tasaisesti painelemalla irtopohjavuoalle. Pingota halutessasi leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle.
- Laita kylmään odottamaan.
Täyte 1. vanilja:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 4dl kermaa
- 1tl vaniljasokeria
- 1dl sokeria
- 200g vaniljarahkaa
- 4kpl liivatelehtiä
Tee näin:
- Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen n.5min ajaksi.
- Lisää kerman joukkoon välillä sekoittaen sokerit, notkistettu tuorejuusto sekä vaniljarahka. Sekoita aineet keskenään tasaisesti.
- Kiehauta pieni tilkka vettä n.½dl. Purista liivatelehdistä enimmät vedet pois ja kaada kiehuvan veden joukkoon.
- Lisää liivateseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
- Kaada koko seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin.
Täyte(kiille) 2. mangosose
- 250g mangososetta(piltti tai hedelmähyllyllä olevia isompia purkkeja).
- Tilkka vettä
- 3kpl liivatelehtiä
Tee näin:
- Laita liivatteet likoamaan n.5min ajaksi.
- Kiehauta tilkka vettä, purista enimmät vedet liivatteista ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
- Sekoita liivateseos mangososeeseen ja kaada seos kakun päälle.
- Laita kakku kaappiin ja anna jähmettyä 5h ajan.
Kakku on raikkaan makuinen ja on varmasti useammankin mieleen😊
Laitelkaahan kysymyksiä ja kommentteja. 😊