8 kysymystä ja vastausta kodista

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä? Aikaisemmassa kodissa olisin ehdottomasti vastannut keittiö: tiskejä pursuileva tiskipöytä sekä muruset tasoilla. Tässä uudessa kodissa keittiö on kuitenkin avoimuudestaan huolimatta enemmän ”sivustalla”, tasojen väri piilottaa muruset ja tilaa on sen verran enemmän, ettei altaan ympäristö tule niin helposti täyteen. Jostain syystä huomaan, että keittiön sotkutilanne ei täällä häiritse minua yhtä paljon. Ehkä sanonkin siis, että kylpyhuone. Nyt, kun suihku ja WC ovat samassa huoneessa, tulevat esimerkiksi koiran tassujen pesusta lattialle jääneet hiekat vastaan jokaisella vessakäynnillä. Ne siis häiritsevät enemmän kuin vanhassa kodissa, jossa kylppäriin tuli mentyä loppujen lopuksi aika harvoin.

Paikka, jossa viihtyy koko perhe? Olohuone. Vaikka esikoisella on omakin huoneensa, useimmiten hän leikkii silti olkkarissa. Sohvalla luemme kirjoja ja teemme palapelejä taaperon kanssa sekä katselemme iltaisin elokuvaa lasten mentyä nukkumaan. Leikkimatolla höpsöttelemme vauvalle, ja myös miehen työpiste ja oma tietokonepöytäni sijaitsevat olohuoneessa. Se on aivan ehdottomasti käytetyin huoneemme.

Paikka, joka kaipaisi remonttia? Ei mikään, koska kotimme on asumisoikeusasunto ja vasta alle 10 vuotta vanha. Muuton yhteydessä ilmoitimme muutamasta viasta, ja meille tultiin saman tien vaihtamaan uusi jääkaappi-pakastin sekä korjaamaan ovien pienet viat. Edelliset asukkaat olivat pitäneet seinillä hurjan määrän kaikenlaisia tauluja, hyllyjä sun muita, joten mies myös peitti niiden propuista jääneet jäljet piiloon. Nyt kaikki on oikeastaan kuosissa. Ainoa pieni juttu, joka tulee mieleen, on se, että uusi uuni olisi jossain kohtaa kiva. Vanha on nimittäin jo aika kulunut ja esimerkiksi kiertoilmaominaisuutta ei ole. Mutta eipä sekään mikään ”remontti” ole, eli vastaan että ei mikään.

Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi? Varmaankin meidän vanhempien makuuhuone. Sieltä puuttuu matto, ja kun vauvan pinnasänky tässä ehkä noin puolen vuoden sisään siirtyy  lastenhuoneeseen, jää makkari aika tyhjäksi. Pitää siis katsoa, mitä sinne keksii. Ihan jo maton hankinta vaikuttaisi varmasti huoneen yleisilmeeseen paljon, koska verhot ovat neutraalin tummansiniset ja ainoat väriä tuovat elementit ovat nyt oranssinsävyinen taulu sekä (tietysti aina säännöllisin väliajoin vaihtuvat) petivaatteet.

Paikka, jossa rentoudut parhaiten? Olohuone. Rentoudun kotona parhaiten joko tietokoneella tai telkkarin ääressä, ja sekä televisio että oma työpisteeni sijaitsevat olkkarissa. Myös sauna on toki ihana rentoutumispaikka, joskin vauva on viime aikoina nukahtanut sen verran myöhään, että olemme ehtineet sinne harmillisen harvoin. Saunominen on meille nimenomaan aikuisten yhteinen rentoutumishetki. Vaikka taapero on jo reilusti yli parivuotias, hän ei ole toistaiseksi saunonut kuin mökillä.

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen? Iso tuulikaappi! Muutimme tähän rivariin kerrostalosta, enkä ollut tullut etukäteen ajatelleeksi, kuinka älyttömästi paljon enemmän hiekkaa kotiin kulkeutuu katutasolla asuttaessa. Tuulikaappimme on kuitenkin niin reilun kokoinen, että kuraiset vaatteet on helppo riisua sinne. Vaikka tuulikaappia saisikin olla imuroimassa harva se päivä, on kätevää, kun oven saa kiinni eikä hiekkaa kulkeudu juurikaan muualle asuntoon.

Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita? Olohuone, joka yhdistyy avokeittiöön. Siellä on ehdottomasti eniten lattiapinta-alaa, ja sohvan sekä ruokapöydän ansiosta se on luonteva hengailupaikka melkeinpä kaikkeen tekemiseen aina kahvittelusta pelaamiseen. Olohuoneessa on myös jonkin verran taaperon leluja, joten siellä viihtyvät lapsivieraatkin.

Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)? Hmm, täytyy sanoa, että mieleen ei kyllä tule mitään tiettyä ylitse muiden. Ehkä vastaan, että olohuoneen ikkunasta. Siitä näkyy oma pihamme, joka on nyt marraskuussa pelkkä autio terassi, ylikasvanut nurmikkopläntti sekä tuija-aita, mutta josta tulee varmasti kesällä mukavan tunnelmallinen hegailupaikka koko perheelle.

Tämä blogihaaste kiersi ilmeisesti joskus sisustusblogeissa (joita en itse oikein ikinä edes lue). Bongasin sen viime keväänä nyt jo lopettaneesta Sarandan blogista, ja päätin näin muuton jälkeen vihdoin tarttua siihen.

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *