Kaikki täydellisesti ajallaan

25.2.2023.

Kun raskautta on toivottu jo useamman kuukauden ajan, en enää joka kerta jaksa kierron lähestyessä loppuaan innostua pähkäilemään, olisinkohan raskaana. Odottelen mieluummin rauhassa kuukautisten alkamista kuin testailen varmuuden vuoksi ja joka välissä. Varsinkin tässä kuussa ajatukseni ovat olleet pääosin jossain aivan muualla kuin vauvajutuissa: alkaneessa työharjoittelussa ja muuttuneen arjen palapelin hallitsemisessa.

Kiertoni on niin epäsäännöllinen, että kuukautisten mahdolliselle alkamisajankohdalle voi laskea melkeinpä kahden viikon aikaikkunan. Yleisimmin kierto on kuitenkin kestänyt alle 28 päivää. Ihme kyllä olen selvinnyt tästä kolmannesta yrityskerrasta ostamatta laisinkaan raskaustestejä, mutta nyt kaapissa on jäljellä enää yksi kuopuksen jäljiltä oleva vanha testiliuska. Sen päiväykseksi on merkitty 3/23, joten helmikuun lähestyessä loppuaan tuumin, että kaipa testi on järkevintä käyttää pois vanhentumasta. Arvelen, että joudun joka tapauksessa hankkimaan vielä uuden viiden kappaleen pakkauksen.

Lauantaiaamu, kiertopäivä 30, on hyvä hetki testaamiseen. Vaikka kuukautiset ovat periaatteessa myöhässä, en todellakaan ajattele, että olisin oikeasti raskaana. Edellinen kierto on kestänyt 36 päivää ja odotuksista huolimatta viivoja on piirtynyt tikkuun tasan yksi.

Itse testaaminen menee jo tutulla rutiinilla. Laitan sekuntikellon pyörimään mitatakseni tarvittavan minuutin, mutta jo testialueen värjäytyessä ensimmäistä kertaa punaiseksi olen huomaavinani kontrolliviivan vieressä hennon vaaleanpunaisen kaverin. Minuutin tullessa täyteen tuloksesta ei ole epäilystäkään. Kaksi viivaa, vieläpä aika selkeitä. Selkeämpiä kuin aikaisemmissa raskauksissani. Tämä ei tainnutkaan olla pitkä kierto.

Olo tuntuu hassun epätodelliselta ja kuplivalta, nytkö se sitten tapahtui. Vaikka odotus on tuntunut pitkältä ja varsinkin alkuun olin usein kärsimätön, lopulta ajoitus on juuri täydellinen. En malta olla syöttämättä päivämääriä saman tien raskauslaskuriin. Laskettu aika osuu aivan marraskuun alkuun, ikäeroa kuopukseen kaksi vuotta ja kaksi kuukautta. Meidän pieni loppusyksyn vauvamme. Kolmas mini, joka keikauttaa perheen lukumäärälliset voimasuhteet lopullisesti lasten eduksi. Sinä olet jo nyt niin rakas ja odotettu.

perhe lapset raskaus-ja-synnytys vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *