Mökkikausi avattu!

Pääsimme tällä viikolla avaamaan kesän 2019 mökkikauden. Lähdimme ajamaan minun puolen sukuni mökille maanantaina aamupäivällä heti aamuisen hieronta-aikani jälkeen. Otimme mukaan oman koiramme lisäksi myös vanhempieni hauvan nauttimaan ulkoilmaelämän ja maaseudun tunnelmasta.

Vietimme koko reissun todella rennosti. Haravoimme yhtenä päivänä ehkä puoli tuntia, muuten ainoastaan lepäilimme ja hengailimme. Kävimme koirien kanssa lenkeillä niin metsässä kuin hiekkateilläkin, pidimme päivittäiset rukous- ja Raamatunlukutuokiomme ulkona ja katselimme mökkiperinteemme mukaisesti vanhoja Uuno Turhapuroja. Parina iltana lämmitimme saunan, ja myös virkkuutyöni etenivät mukavasti mökin puupöydän äärellä.

Joka päivä ajoimme läheiselle huoltoasemalle syömään lounasta ja ostamaan helppoa syötävää mökille täysin fiiliksen mukaan. Teimme parina iltana iltapalaksi uunissa pekoniin käärittyjä sieniä, valitsimme yksittäispakatut jogurtit -30% -tarjousten perusteella ja ostimme jopa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen mansikoita. Hamstrasimme tietysti myös herkkuja jäätelöstä alennuksessa olleisiin pääsiäissuklaisiin. Mökkilomalle ruokaostoksia tehdessä on ihanaa, kun voi luvan kanssa mennä mielihalujen mukaan ja kerrankin unohtaa ajattelua yleensä ohjaavat järkevyyden ohjenuorat, kuten sen, ettei suklaapatukoiden ostamisessa ole järkeä.

Vaikka joka päivä (välillä tuntui, että harva se tunti) muuttuvat sääennusteet lupailivatkin mökkeilyajallemme sadetta, saimme ulkoilla varsin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä koko viikon. Yhtä viiden minuutin pikasadetta ja paluumatkalla auton ikkunoihin ropisseita pisaroita lukuun ottamatta sade pysytteli poissa. Torstaina sää kyllä viileni selvästi, mutta se ei meitä haitannut lainkaan. Emme kumpikaan oikein välitä helteistä tai auringon paahteesta. Ulkoilu ja pihalla puuhastelu on paljon miellyttävämpää, kun ei tarvitse jatkuvasti pyyhkiä hikeä otsalta.

Kotiin palasimme myöhään torstai-iltana. Tämä päivä onkin vierähtänyt pyykkien, ruokakaupan, kokkauksen ja kotiarkeen palaamisen merkeissä. Mökkireissu tuli tarpeeseen ja oli varsin odotettu, koska ensi viikolla mies aloittaa jo kesäopinnot ja palaa takaisin opiskeluarkeen. Minunkin on tarkoitus saada kirjatentti tehtyä kesäkuun kuluessa. Aiomme silti yrittää ehtiä viikonlopun mittaiselle mökkivisiitille uudemman kerran vielä ennen vauvan syntymää. Loppukesästä ja syksymmällä tuskin enää tulee lähdettyä vastasyntyneen kanssa eräolosuhteisiin.

hyvinvointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *