Päivä arkea taaperon opiskelevana äitinä

Olen tehnyt blogiin säännöllisen epäsäännöllisesti näitä päivä arkea -sarjan postauksia. Mielestäni on ihanaa, että blogissa on tallessa tarkempia päiväkohtaisia kuvauksia eri elämänvaiheiden varrelta. Nyt tammikuun alussa arkemme muuttui merkittävästi, kun taapero alkoi käydä hoidossa mummilassa ja minä jatkoin opiskeluja. Päätin siis, että jälleen olisi päivä arkea kellonaikoineen -postauksen aika. Tänään pääsette siis kurkistamaan tavanomaiseen opiskelupäivääni tiistaina 2.3.2021, kun taapero on 1v 7kk vanha.

5.10: Taapero itkee huoneessaan. Voihan huokaus. Hän on nyt viime aikoina havahtunut itkemään usein jo reilusti ennen kuutta, kun naapurimme heräilevät ja yläkerrasta kuuluu pieniä ääniä. Mies menee hyssyttelemään lapsen takaisin unille. Laitan silmät kiinni ja yritän vielä lepäillä, vaikka tiedän, etten itse ehdi enää nukahtaa uudelleen.

6.00: Taaperon huoneesta kuuluu jälleen ääntelyä, joten mies nousee ja menee vaihtamaan hänelle vaippaa sillä aikaa, kun minä pukeudun. Mies kantaa taaperon meidän sängyllemme ja puen lapsellekin päivävaatteet. Menemme keittiöön, jossa mies jo laittaa aamupalaa valmiiksi.

6.25: Me aikuiset syömme aamupalalla aina leipää. Tänään vuorossa on kaksi palaa ruisleipää voilla ja juustolla. En jostain syystä ole nyt raskausaikana tykännyt laittaa leivän päälle kurkkua, vaikka aiemmin se nimenomaan raikasti leipäpalaa ihanasti. Taaperolle on luonnonjogurttia hedelmäsoseella niin kuin joka aamu sekä tänään lisäksi mandariini, talk-muroja sekä Puffi-naksuja.

6.45: Puen itselleni paksummin päälle ja lähden viemään koiraa aamulenkille. Mies ja taapero jäävät kotiin leikkimään. Nykyisin aamulenkki on lähes aina minun heiniäni, koska mies saa siten kivan yhteisen hetken lapsen kanssa päiväänsä ja minä puolestani uppoudun mielelläni hetkeksi omiin ajatuksiini tai kuulokkeiden tarjoamaan maailmaan. Kuuntelen lenkeillä vaihtelevasti musiikkia tai podcasteja, tällä kertaa valintani on musiikki.

7.30: Palaan koiran kanssa sisälle. Käymme miehen kanssa vuorotellen suihkussa toisen pitäessä seuraa taaperolle.

8.00: Mies aloittaa tietokoneen ääressä työharjoittelunsa ja minä puuhastelen hetken taaperon kanssa. Viikkaan puhtaat pyykit pois telineeltä ja vien ne paikalleen sekä tyhjennän astianpesukoneen. Lapsi tutkii vessan kaappia sillä välin, kun kuivaan hiukseni.

8.30: Alan vähitellen pukea taaperoa ja itseäni ulkovaatteisiin. Suunnilleen kahtakymmentä vaille yhdeksältä olemmekin jo ulkona auton luona valmiina lähtöön.

8.50: Ajan mummilaan, jonne taapero jää päiväksi hoitoon. Hän kirmaa iloisena leikkeihin mummin kanssa ja minä lähden ajamaan takaisin kotiin.

9.10: Takaisin kotona. Meillä ei ole tälle päivää mitään ruokaa valmiina, joten päätän kokata saman tien kasvislasagnen uuniin ennen päivän opiskelujen aloittamista. Yleensä teemme niin isoja ruokasatseja kerralla, että lounas odottaa edellispäivältä jääkaapissa, mutta joskus näitä kahden ruoanlaittokerran päiviäkin tulee. Laitan lasagneen muun muassa papuja, raejuustoa, porkkanaraastetta sekä suippopaprikan jämät.

9.40: Ruoka uunissa, tiskikone pyörimässä ja kokkauksen jäljet siivottu keittiöstä. Koska syömme aamupalan niin aikaisin (ja koska olen raskaana, haha) minulla on aina tässä kohtaa jo uudelleen kiljuva nälkä. Haen itselleni keittiöstä mandariinin ja mangopiltin pieneksi välipalaksi ja kirjaan ylös aamun tekemiset kellonaikoineen tätä postausta varten.

9.50: Aloitan opiskelut. Tarkistan sähköpostit ja täytän sinne tulleen opintopalautekyselyn, missä meneekin pitkä tovi. Sen jälkeen kirjoitan erään verkkokurssin keskustelutehtäviä, joita varten olen katsonut  jo eilen oheismateriaalina olevat videot.

11.05: Ruokatauko. Syömme miehen kanssa yhdessä lasagnea olohuoneessa ja katselemme samalla elokuvaa.

11.25: Huomaan, että ensi viikon graduseminaarissa käsiteltävä tutkimussuunnitelma on lähetetty luettavaksi. Luen sen läpi ja kirjoitan alustavia muistiinpanoja opponointia varten. Sitten alan käydä läpi omaa tutkimussuunnitelmaani ja muokkailla sitä. Etsin uusia lähteitä, järjestelen tekstiä ja teen erilaisia lisäyksiä.

13.35: Mies pitää kahvitauon ja liityn seuraan katsomaan vielä hetkeksi elokuvaa.

13.50: Vielä viimeiset hiomiset tutkimussuunnitelmaan. Löydän pari loistavaa uutta lähdettä.

14.15: Apua, kello on yhtäkkiä jo vaikka kuinka. Lähden äkkiä viemään koiraa päivälenkille ja käyn välissä vain hakemassa kotoa auton avaimet ennen, kun kurvaan vanhempieni luokse taaperoa hakemaan. Hän on kuulemma ollut puistossa ja nähnyt ikkunasta rekan ja kaivinkoneen, jotka ovat olleet tosi mieleisiä.

15.05: Lähdemme ajamaan kotiin. Kotiin tultuamme otan vain rattaat varastosta ja lähden kävelemään kohti yliopiston kirjastoa. Olen varannut gradun tekoa varten kirjan, jonka viimeinen noutopäivä on tänään. Taapero istuu tyytyväisenä rattaissa koko matkan.

15.55: Vihdoin kotona! Mies lopettaa työt ja tulee leikkimään lapsen kanssa sillä välin, kun minä laitan pinaattipastat tulille. Odotellessa pastan kiehumista tyhjennän jälleen kerran tiskikoneen. Käyn myös pikaisesti häkkivarastossa viemässä pari laatikollista taaperon pieneksi jääneitä vaatteita säilöön.

16.35: Syömme koko perheenä päivällistä ja juttelemme siitä, mitä tekisimme illalla. Miehen oli tarkoitus lähteä hakemaan meille uutta vitriiniä, joka löytyi Tori.fi:stä, mutta mitat saatuamme käy ilmi, ettei se mahdukaan autoomme. Kaupat jäävät siis tekemättä. Ehdotan ulkoilua, koska sää oli kirjastoon kävellessä niin keväisen aurinkoinen.

16.55: Alamme pukea ulkovaatteita ja lähdemme pihalle. Koirakin pääsee mukaan ja taapero tepastelee suurimman osan matkasta itse. On kiva, kun nyt jäiden vähän sulettua tiet eivät ole hänellekään liian liukkaat.

17.40: Tulemme kotiin. Taapero on ihastunut portaisiin ja saa tällä kertaa kiivetä itse kaikki portaat aina talomme viimeiseen kerrokseen saakka, josta tulemme sitten hissillä takaisin omaan kerrokseemme. Kotona leikin taaperon kanssa hetkisen hänen huoneessaan ja mies laittaa iltapuuroa tulemaan.

18.30: Lapsi saa puuronsa syötyä. Mies menee hänen kanssaan vaihtamaan yövaippaa ja pukemaan pyjamaa sillä välin, kun minä huuhtelen astiat ja siivoan ruokailun jäljet. Sitten vetäydymme kolmisin makuuhuoneen sängylle pötköttelemään. Ennen D-vitamiinin ottoa ja hampaiden pesua selaamme taaperon kanssa kirjaa, jossa on lukemattomia kuvia erilaisista eläimistä. Kerroinkin tästä uudesta iltarutiinista edellisessä postauksessa. Lopuksi luemme vielä yhden kertomuksen lasten Raamatusta ja rukoilemme iltarukouksen.

19.00: Pikkuneidillä on vähän vaikeuksia nukahtaa, joten joudun käymään huoneessa useamman kerran hyssyttelemässä. Suunnilleen vartin yli lapsi kuitenkin rauhoittuu ja pääsen istumaan tietokoneen ääreen tätä postausta naputtelemaan. Selaan myös hetken aikaa nettiä.

20.00: Syömme iltapalan eli pari paahtoleivän palaa jälleen kerran samalla leffaa katsellen. Sitten lähden viemään koiraa iltalenkille, sillä tänään on minun vuoropäiväni iltaulkoilulle.

20.45: Mies on tosi väsynyt, joten hän vetäytyy jo makuuhuoneeseen lepäämään. Itse pelaan vielä hetkisen Half Past Fate -nimistä tietokonepeliä, jonka aloitin edellispäivänä. Se on ehkä enemmän nuorille suunnattu, mutta kivan tarinavetoinen ja simppeli. Lopuksi harjaan hampaat ja teen muut iltatoimet.

21.30: Päätän vetäytyä miehen tavoin yöpuulle, vaikka tavallisesti valvomme noin kymmeneen tai vähän myöhempäänkin. Uni tulee kuitenkin tarpeeseen, onhan huomenna taas aikainen herätys ja usein heräilen yön aikanakin muutamia kertoja.

Aiempia postauksia:

Päivä arkea vajaan vuoden ikäisen kanssa

Päivä arkea seitsemänkuisen kanssa

Päivä arkea parikuisen kanssa

Päivä arkea kanssani

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *