B-PEth – uusi verikoe, joka paljastaa alkoholin käytön suurkulutuksen

Viikko on hurahtanut nopeasti kiireiden vuoksi, mutta näin loppuviikosta viime viikkoinen käyntini päihdeklinikalla nousi mieleeni. Kävimme hoitajan kanssa yhdessä läpi verikokeitani ja muuten kaikki oli kunnossa maksa-arvoja myöten, mutta yksi uusi verikoe paljasti totuuden useamman päivän juopottelusta… verikokeen nimi on B-PEth.

Eipä siinä paljoa voi kaunistella asioita, kun faktat on pöydällä vaan parempi on puhua suunsa puhtaaksi ja kertoa totuus siitä missä mennään. Testitulos voi pysyä koholla vielä kuukaudenkin sen jälkeen, kun alkoholin käyttö on lopetettu ja itselläni tulokseen vaikutti selkeästi syyslomaviikon kaljoittelut. Arvot eivät nouse, mikäli alkoholin käyttö on kohtuullista.

Klinikalla on kuitenkin äärettömän helppo kertoa rehellisesti asioista ja jo ensimmäisellä kerralla avauduinkin syyslomaviikkomme juopottelusta – tuon viikon jälkeen soitinkin klinikalle ja varasin meille molemmille ajat. Ja se soitto muutti kaiken. Ei se juomista kokonaan lopettanut, mutta se on muuttanut jo nautitut alkoholimäärät- sekä kerrat. Sekä ajatusmaailman – yht´äkkiä huomaakin, että elämänsä voi täyttää monilla muilla ihanilla asioilla, joista saa nautintoa. Sitä huomaa suunnittelevansa elämäänsä eteenpäin.

Kohdallamme puhutaan alkoholin käytön kohtuullistamisesta, vaikka tiedän valtaosan ajattelevan, että alkoholisti ei voi juoda pisaaraakaan. Niin syvälle emme kuitenkaan ole vielä vajonneet vaan olemme heränneet tilanteeseen ajoissa. Sen tueksi tarvitsemme kuitenkin ammattilaisten tuen ja tiedon. Sellaisen tuen, joka ei syyllistä eikä tuomitse, sillä se on helvetin rasittava kuunnella jonkun asioista tietämättömän turhanpäiväistä lässytystä.

Ehkä vain lopulta tarvitsimme jonkun, joka kuulee hätähuutomme, kun on paha olla.

hyvinvointi terveys syvallista testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *