Vaiettu kuukuppi

“Parempi ettet kerro käyttäväsi tota kuppia niille”. Näin sanoi mieheni, kun keskustelimme eilen kuukupin käytöstä.

Meksikossa uskonto pitää edelleen yllä vahvoja mielipiteitä ja tapoja. Tälle löytyy sana ”pudor” “Vergüenza de exhibir el propio cuerpo desnudo o de tratar temas relacionados con el sexo.” Eli häpeää paljastaa kehoa alasti tai seksuaalisuuteen liittyvien teemojen tarkastelua. Jos osasin suomentaa oikein 😀

Tästä syystä en esimerkiksi löytänyt tamponeita kaupasta noin kuusi vuotta sitten kun aloin käymään täällä useammin. Nykyään niitä on enemmän. Moni ajattelee siis kaiken naisen alapäähän menevän olevan “likaista” ja ei suositeltavaa. Mieheni sanoi kupin käytöstä samaa kuin tamponin “they see you having a dick inside all the time” eli ihan sama kuin sulla olisi penis sisällä kokoajan. Sinne ei siis kuulu mikään muu. Tästä syystä naiset käyttävät ainoastaan kuukautissuojia. Varmasti siis avarakatseisempia löytyy mutta noin karkeasti näin mennään.

Saman teeman alle menee myös alastomuus. Varsinkin tyttölasten alastomuutta ei katsota hyvällä ydinperheen ulkopuolella. Monet vanhemmat myös opettavat lapsilleen alastomuuden olevan häpeällistä. Esimerkiksi mieheni veljen poika oli todella häpeissään aina pienempänä vaihtaessaan vaatteita uimisen jälkeen.

Itselleni alastomuus tai näistä asioista puhuminen ei ole koskaan ollut tabu. Varsinkin kun edelleen käyn alasti uimassa ja saunassa.

Anoppini ollessa Suomessa menimme mökillemme, jossa hän meni saunasta uimaan alasti. Olin todella yllättynyt hyvällä tavalla tästä, mutta kaikilta perheenjäseniltä Meksikosta ei löytynyt ymmärrystä. Kysyinkin anopiltani olisitko mennyt uimaan alasti heti Suomeen tultuasi ja hän vastasi ei. Hän oli viettänyt Suomessa aikaa jo hieman yli kuukauden tässä vaiheessa. Näytti siltä että hänen ajatusmaailmansa avartui hieman Suomessa olon aikana. Saunaan hän kyllä meni yksin enkä viitsinyt edes yrittää kysyä haluaako hän seuraa. Puhuimme paljon euforiasta mikä tulee kylmän ja kuuman sekoittamisesta joten hän oli onneksi tarpeeksi seikkailunhaluinen yrittämään

Varmasti samasta syystä täällä uidaan vaatteet päällä. Bikineitä ei ole juuri kenelläkään meksikolaisella enemmänkin uimapuku jos ei käytetä shortseja ja t-paitaa.

No en siis meinaa mainita asiasta kälyilleni ,jotka ajattelevat monesta asiasta aika vanhanaikaisesti. Toivon mukaan tyttäreni ei möläytä jotain 😀

kulttuuri oma-elama
Kommentit (3)
  1. Blogiasi on tullut luettua aina silloin tällöin kun oma mieheni on myös meksikosta mutta ensi kertaa päädyin kommentoimaan.
    Bikineistä sen verran että huomasin tosiaan niiden puuttuvan kun vierailimme etelässä kun taas pohjoisessa ja rantalomakohteissa kuten Yucatanilla niitä kyllä näkyy. Tosin ajattelin tämän liittyvän siihen että itse paloin pahasti käyttäessäni bikineitä ja ehkä t-paita päällä olisi ollut parempi 😀

    Sanoisin että olen huomannut mieheni olevan huomattavan paljon itseäni häveliäämpi monissa kehollisissa asioissa eikä hän vielä isäni kanssa ole halunnut saunoa mutta en ole nähnyt kovin suurta eroa muiden asioiden kanssa. Minun anoppini on puhunut omista gynekologista asioista minun kanssani aika vapaasti myös niin että poikansa on kuullut joten riippuu ehkä perheestä myös.

  2. Oho, no onpa siellä tosiaan takapajuista ajattelua!

    1. Jostain syystä en ole pystynyt vastaamaan tähän puhelimellani joten siksi kesti vastaaminen… Joo third world country ja uskonto kovasti ohjaa kulttuuria ja tapoja joten siksi tällaista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *