Laittoman hyvää: sitruuna-marenkitorttu
Nyt pukkaa kuulkaa niin ihanaa ohjetta, ettei mitään rajaa. Sitruuna-marenkitorttu saattaa olla tulevan pääsiäisen paras juttu. Tai ainakin toiseksi paras. On vaikea kuvitella, että joku voisi olla onneton tätä syödessään.
Resepti on bongattu kinuskikissan blogista. Noin muutenkin, Kinuskikissan resepteillä menee harvoin metsään, joten suosittelen sydämellisesti.
Sitruuna-marenkipiiras
Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita tai margariinia
½ dl vettä
maitoa kostutukseen
Täyte:
2 ¼ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 ¾ dl vettä
1 dl puristettua sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
5 keltuaista
50 g voita
Marenki:
5 valkuaista
1 ¼ dl sokeria
Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina oikein kevyesti painellen voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.
Mittaa täytettä varten kattilaan sokeri ja vehnäjauhot, ja sekoita ne. Lisää joukkoon vesi ja puristettu sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa. Sekoita koko ajan vispilällä. Levitä kuuma seos heti torttupohjan päälle.
Sitten on marengin vuoro. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Nyt tulee neuvo: tehkää tätä pääsiäisenä kultamussukoillenne. Syökää, juokaa ja käykää sitten päiväunille keskelle olkkarin lattiaa. Limittäin, lomittain tai vaikka päällekkäin. Siitä ei pääsiäinen enää parane.
-Pernilla-