Laittoman hyvää: sitruuna-marenkitorttu

marenki2.jpg

Nyt pukkaa kuulkaa niin ihanaa ohjetta, ettei mitään rajaa. Sitruuna-marenkitorttu saattaa olla tulevan pääsiäisen paras juttu. Tai ainakin toiseksi paras. On vaikea kuvitella, että joku voisi olla onneton tätä syödessään.

Resepti on bongattu kinuskikissan blogista. Noin muutenkin, Kinuskikissan resepteillä menee harvoin metsään, joten suosittelen sydämellisesti.

Sitruuna-marenkipiiras

Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita tai margariinia
½ dl vettä
maitoa kostutukseen

Täyte:
2 ¼ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 ¾ dl vettä
1 dl puristettua sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
5 keltuaista
50 g voita

Marenki:
5 valkuaista
1 ¼ dl sokeria

Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina oikein kevyesti painellen voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.

Mittaa täytettä varten kattilaan sokeri ja vehnäjauhot, ja sekoita ne. Lisää joukkoon vesi ja puristettu sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa. Sekoita koko ajan vispilällä. Levitä kuuma seos heti torttupohjan päälle.

Sitten on marengin vuoro. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.

munat.jpg

Nyt tulee neuvo: tehkää tätä pääsiäisenä kultamussukoillenne. Syökää, juokaa ja käykää sitten päiväunille keskelle olkkarin lattiaa. Limittäin, lomittain tai vaikka päällekkäin. Siitä ei pääsiäinen enää parane.

-Pernilla-

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *