Lihava ja hervoton nainen

Uunijäätelö

Kirjatoukka ja Herra Kamera –blogin ihana Anna jakoi viime viikolla nostalgisen uunijäätelön reseptin. Ja tottahan sitä oli tehtävä. Heti perjantaina, ennakoiden lauantain herkkupäivää.

Uunijäätelöä ei arvatenkaan voi säilöä, joten kannattaa ehkä hieman laskelmoida valmistettavan määrän suhteen. Näin jälkikäteen sanoen.

Tsekatkaa Annan resepti täältä. Itse käytin pohjassa Leivon kaurakeksejä. Yes, hyvä valinta! Marengista vähentäisin snadisti sokerin määrää ja jäätelönä suosin vaniljaa.

Annokseni syötyäni (tuo oli monikko) istuin sohvalla ja tunsin syyllisyyttä jatkuvasta herkuttelusta. Puntaroin mahdollisuuksiani päästä eroon parista häiritsevästä liikakilosta. Ei ehkä onnistu, noin niin kuin tällä taktiikalla.

Palautui sitten mieleeni toinen takavuosien klassikko: TV-sarja ’Oi ihana toukokuu’. Muistatko vielä Larkinin perheen herkkuineen ja höpöilyineen? Wikipedia kuvailee Mamma Larkinia näin: ”Lihava ja hervoton nainen. Loistava kokki.” Ei vitsit, eikö kuulostakin vastustamattomalta naisihmiseltä?

Larkinin perhe

Mamma Larkin

Mamma Larkin

Lähipiirissäni suorittamani empiirinen tutkimus osoittaa, että päivittäinen painonhallinta ja sen tuoma syyllisyys on ihan törkeän suuren naisjoukon alituista arkea. Miksei kukaan halua olla lihava ja hervoton? Miksi minäkin vain tahdon olla laihalla tavalla täydellinen?

Larkinin äiskän kuvia katsellessa mietin, että laihuus on tokikin terveellisempää, mutta minkälaiset vaikutukset onkaan jatkuvalla ruuasta stressaamisella ja kiristelyllä? Tai repsahtamisen tuomalla syyllisyydellä?  

-Pernilla-

 

Kuvat:darlingbudsfarm.co.uk, goodhousekeeping.co.uk ja pinterest.com
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *