Pääsiäispöytään: Porkkanakakku
Estradille astelee nyt pääsiäisresepti numero kaksi. Joko testasitte resepti numero ykkösen? Ihanan sitruuna-marenkitortun ohje löytyy siis täältä.
Nyt liikuskellaan kuulkaas varmalla pohjalla. En ole vielä törmännyt henkilöön, jolle ei porkkanakakku kelpaisi.
Kun porkkanakakkua tekee vieraille, pyytävät he lähtiessään reseptin. Ja sehän annetaan! Porkkanakakun ilosanomaa on syytä jakaa eteenpäin.
Näin se tehdään:
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4,5 dl porkkanaraastetta
150 g voita
Homma alkaa rasittavimmalla, eli porkkanoiden raastamisella. Tämän jälkeen sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja vaahdota sitten munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja rasvaa. Sekoittele kevyesti.
Kakun voi paistaa irtopohjavuoassa tai kakkuvuoassa. Jos tekee kaksinkertaisen taikinan, voi sen paistaa myös uunipellillä. Pellillä paistaessa kakku kypsyy 200 asteessa noin puolessa tunnissa. Vuoassa menee kauemmin, vähän uunista riippuen.
Sitten on kuorrutteen vuoro:
100 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
200 g Philadelphia tai Viola maustamatonta tuorejuustoa
Jotta kuorrutteesta tulisi mahdollisimman sileää, on ainesten hyvä olla keskenään saman lämpöisiä. Kannattaa myös sekoitella ne toisiinsa juurikin yllä olevassa järjestyksessä, jotta lopputulos olisi siloisin.
Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Tyyli on vapaa. Itse olen mielistynyt rouheampaan lopputulokseen.
Komeuden voi kruunata vaikka valkosuklaarakeilla. Niiden maku passaa tähän kokonaisuuteen kuin sialle kärsä.
Sitten onkin lopputekstien vuoro:
Kuten tarkkasilmäiset ehkä huomasivat, minun kakkuni ehti tummua uunissa hieman liian pitkään. Oih ja voih sitä hetkeä, kun vieraiden saapumiseen on enää yksi tovi ja emäntä juoksee ympäriinsä kuin pikkuinen hyrrä. Haitta oli onneksi kuitenkin vain esteettistä laatua. Maku oli priimaa ja toden totta: vieraat pyysivät lähtiessään reseptin.
Lempeää tikkutiistain iltaa!
-Pernilla-