”Sillä kukat ovat hyviä kuuntelijoita”

kukkia7.jpg

Ollos tervehditty!

Voi kuulkaas ja nääs nääs.
Ei ehdi kesän lapsi istumaan sisällä blogia kirjoittamassa, kun aurinko paistaa yötä päivää ja kastemato huutelee kutsuvasti kukkapenkin laidalta. Luikertelijan kutsuun on vastattava, ei epäilystäkään.

Päivät ovat kuluneet puutarhassa, vajan nurkkia kolutessa (missä ovatkaan kaikki elintärkeät pihatilpehöörit?) ja kukkapenkkejä kuopsutellessa. Selvennykseksi mainittakoon, etten todellakaan ole mikään kotipihan supermartta. Vuodet ja erheet ovat kuitenkin opettaneet oman pihan metkuja, eikä kaikki ole enää ihan niin vaikeaa ja vastenmielistä kuin ennen.
 

kukkia2.JPG

kukkia3.JPG

Pippurin puutarhahitti tälle kesälle on köynnökset. Jos vain jaksaa nähdä istuttamisen vaivan, voi sen jälkeen huoletta istahtaa loppukesäksi kahvikupin kanssa kasvua ihastelemaan. Köynnöksillä saa helposti ja nopeasti varsin kohtuuhintaista vehreyttä .

Tällä viikolla pihalta löysivät paikkansa villiviini, humala ja köynnöskrassi. Viime kesänä istutettu lännenpiippuköynnös vaikutti viime hetkille saakka huolestuttavan elottomalta, mutta osoitti pienen uhkailun jälkeen olevansa sittenkin elossa ja sai raikuvat aplodit. 
Piippuköynnöksessä on nyt yhteensä neljä lehteä. Olenkin kyllä ymmärtänyt sen olevan ensivuosinaan kovin hidaskasvuinen. Mutta että ihan kuinka tavattoman hidaskasvuinen?

Jos et tiedä, miltä piippuköynnös näyttää, niin menehän nyt, googlaa se ja kerro sitten, voiko olla mitään suloisempaa.

Ehkä mielessäsi viriää tätä rönsyilevää köynnöslistausta lukiessasi kysymys ”voiko köynnöksiä olla liikaa?”. Enpä tiedä. Se nähdään. Parempi varata muutamia hyviä saksia sisälle, että päästään tarvittaessa ulos.

kukkia.jpg

kukkia4.JPG

kukkia6.JPG

Auringon ja kesätuulen täyttämä kirjoitustauko todisti, että blogillani on kaksi uskollista ja kaipaavaa lukijaa: armas siskoni sekä suloinen ystävätär. Terveisiä vaan sinne, mussukat! Mutta höm höm, missä viipyy äidin huolestuneet kyselyt? Eikö äiti lue blogiani? Äiti, hyvänen aika!

kukkia8.JPG

kukkia9.jpgAlkukesän puutarhamusiikiksi sopii niin kertakaikkisen passelisti Pekka Strengin: Puutarhassa (kuuntele täältä). Pekka sen tietää, että kukat ovat hyviä kuuntelijoita. Olkihattu päähän ja kastelukannu käteen.
Nähdään ja kuullaan taas joku sateinen päivä!

-Pernilla-

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *