Teatterivinkki: Käyttöohje kahdelle

kayttoohje.jpg

Perjantai-illan sensaatiomaisten tuplatreffien alkajaisiksi kävimme tsekkaamassa Suomen komediateatterin tuoreen: ’Käyttöohje kahdelle’.

Käyttöohje kahdelle on kepeää musikaalikomediaa parisuhteesta (ja sen puuttumisesta) sekä vankka todiste siitä, että ihan kaikilla on edelleen ihan samat ongelmat. Ja se on aina yhtä kiva kuulla.

Musikaalikomedia kalskahtaa omiin korviini aina vähän – noh, epäkiintoisalta. Mutta nyt kyllä toimi, varsin kivasti. Musiikki ei ollut vaivaannuttavaa, stemmat osuivat justiin ja nekin vitsit, jotka eivät ihan naurattaneet, onnistuivat silti ilahduttamaan.

Parituntinen näytös meni läpi henkeäsalpaavalla sykkeellä. Ei ole vaikea uskoa, jos näyttelijällä on setin jälkeen olo kuin tyhjällä astialla. Mutta kuinka miellyttävää kaltaiseni flegun onkaan istua nököttää penkissä ja katsoa, kun toiset tekevät työtään taitaen ja reippaalla otteella.

Käyttöohje kahdelle hoituu neljän näyttelijän ja kahden muusikon voimin. Eniten ilahduin, ja yllätyin, Ushma Karnanin työstä. Siis muistatteko? Tämä nainen on laulaja takavuosien Gimmelistä. Juu-u! Karismaattinen ja valloittava naisihminen, kertakaikkiaansa.

kk.jpg

No juu mutta, yksi seikka jäi mieltäni kaivelemaan. Molemmilla naisnäyttelijöillä paistoi jatkuvasti ja kautta linjan nännit vaatteiden läpi. Why, oh why? Miten voi keskittyä olennaiseen, kun pitää koko ajan tuijottaa nännejä? Vaikeaa se ainakin on.

-Pernilla-

Lue lisää täältä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *