Väriä ja valoa

Nyt lähti tämä kesämeininki ihan lapasesta. Muistaakseni se oli vappuaatto, kun vielä kävelin toppatakki päällä tihkusateen kruunaamassa hyisessä harmaudessa. Sitten saapui yksi yö, muutti tuulen suunnan – eikä poloinen nainen pysy enää kaiken tämän ilon ja valon kintereillä.

Aurinko kohkaa sisään ovista ja ikkunoista, värjää kaiken voimalliseksi ja jättää varjoon sen, minkä ei tarvitsekaan näkyä. Harmaantunut pariskunta pussailee pitkin katuja ja kailottajalinnut vouhottavat kaiken yötä pesätouhuissaan. Kuka nyt voisi nukkuakaan? En minä ainakaan.

ivaatteet.jpg

iittala4.jpg

iittala5.jpg

Hervottomasta tunnelmasta vauhkoontuneena astelin maanantaina kauppaan ja (aiemmista ajattoman klassisista tyylisuunnitelmistani huolimatta) ostin villeimmät kesäkuteet, jotka löysin. Seuraavana aamuna palasin kauppaan ja vaihdoin sortsit kokoa suurempaan, sillä tottahan olin lihonut talven aikana. Who cares, sillä kaikki se syöminen oli kyllä tosi kivaa. Katsotaan, mikä on mielentila sitten, kun on aika paljastaa elähtänyt valkoinen ruho riemunkirjavan värihyökkäyksen saattelemana. Herra Pippuri ainakin aikoo osoittaa kunniaa laulamalla ”Katsokaa sirkuskulkuetta, saapuvaa kummaa saattuetta…” ja sehän sopii. Lupaan tanssia villisti, mikäli hän rämpyttää ukulelellä tahtia.

Noh noh. Rauhoitutaanpas nyt.

Mietin vain, että kesän saapuminen nostattaa kyllä kummallisella tavalla kansallismieltä. Vähän samoin kuin tuima 30 asteen pakkasjakso. On kuin alkamaisillaan olisi koko kansakunnan yhteinen kahden kuukauden mittainen juhla (tai kahden päivän, kukapa kesän pituudesta tietää). Tätä juhlatunnelmaa nostattamaan näytetään tv:ssä nationalistisia grillimakkaramainoksia ja lauletaan yhteislauluja Skansenilla. Toimii ainakin minuun. Olen ihan, että ”lippu salkoon!”

iittala2.jpg

iittala.jpg

iittala3.jpg

ivaloja.jpg

Mukavaa loppuviikkoa, kamut!
-Pernilla-

P.S. Huomioitsitteko kuvista, että ostin Iittalan kampanjasta puoli-ilmaiseksi täydellisen sinistä Kastehelmeä? Kuinka kaunis se onkaan.
Mutta rakas Iittala, voisitteko mitenkään ottaa tuotantoonne Kastehelmi-sarjan käyttöastioita myös kirkkaan vihreänä? Olisi aivan pakkomielteisesti saatava niitä juuri siinä värissä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *