Haaveena taloudellinen riippumattomuus

Olen aina tykännyt tehdä töitä ja tienata omat rahani. Minulla on ollut vaiheita kun olen kuluttanut enemmän mitä olen tienannut, olen ostanut asioita hetken mielijohteesta.Olen kyllä aina suosinut käytettyjä tavaroita, mutta jos en ole löytänyt haluamaani asiaa käytettynä samantien, olen saattanut painella kauppaan ja ostaa sen uutena.Huomasin suhtautumiseni rahaan muuttuvan vuonna 2017, en tiedä oliko syynä lähestyvä lapsen syntymä vai mikä, mutta muistan alkaneeni kiinnittää enemmän huomiota raha-asioihini.

Haaveena taloudellinen riippumattomuus

Viime aikoina olen havahtunut monesti siihen että, pohdin sijoittamista. Minulla on ollut paljon ajatuksia siihen liittyen, ja tietysti olen  miettinyt myös tavoitteita. Avuksi ajatuksien ja tavoitteiden selkiyttämiseen perustin tämän blogin – Mamma sijoittaa. Luulen että en ole ainoa, jolla on halu oppia sijoittamaan, säästää ja vaurastua, mutta tietoa ja taitoa puuttuu. Tavoitteeni on oppia sijoittamaan, ja kasvattaa varallisuutta. Ja vaikka pidänkin työnteosta, on myönnettävä että olen myös haaveillut taloudellisesta riippumattomuudesta. Jos pystyn esimerkilläni rohkaisemaan myös muita, tosi kiva!

Tämä blogi on kuitenkin minun pohdintaani ja opettelua sijoittamisen maailmaan. Joten kannattaa muistaa etten ole alan ammattilainen, vaan jokainen tekee sijoituspäätöksensä, sekä vastaa riskeistään itse.

Nainen haaveilee taloudellisesta riippumattomuudesta
Kuva: freepik.com

Historiani sijoittajana

Voisin kertoa hieman itsestäni ja sijoitushistoriastani. Olen naimisissa oleva 29 -vuotias yhden lapsen äiti ja työskentelen markkinoinnin parissa Tampereella. Kiinnostuin sijoittamisesta uudelleen noin puoli vuotta sitten. Olen ensimmäisen kerran ollut sijoittaja jo alle 10 -vuotiaana. Silloin sain perinnön, joka sijoitettiin suht riskittömiin pankin rahastoihin. Kun tulin täysi-ikäiseksi kävin töissä ja sijoitin palkkaani osakkeisiin isäni neuvoilla. Jossain vaiheessa taisin vähän ¨kyllästyä¨ sijoittamiseen ja siihen tulikin useamman vuoden tauko, minulla ei ollut mitään sijoituksia ja rahat tuli tuhlattua. 22 -vuotiaana ostin ensimmäisen asuntoni, 30 neliöisen yksiön. Alunperin tämä asunto oli minulle omaksi kodiksi, mutta ehdin asua siellä 10 kuukautta ja muutin mieheni perässä Tampereelle. 24 -vuotiaana ostimme aviomieheni kanssa omakotitalon Tampereelta.

Nyt olen mielestäni päässyt taas hyvään vauhtiin. Ja ensimmäistä kertaa minua kiinnostaa seurata sijoituksiani, kun aikaisemmin olen vaan luottanut, että kyllä ne rahastot siellä säilyy. Viimeisen 6 kuukautta olen sijoittanut kuukausittain 20% nettopalkastani, yleensä erilaisiin rahastoihin Nordnetin kautta. Pidän enemmän prosenttiosuuden sijoittamisesta, kuin että minulta lähtisi tietty summa tililtä. Voisin kirjoitella omista sijoituskohteistani myöhemmin erillisen postauksen.

Kiva että löysit blogiini! Onko jotain mistä haluaisit minun kirjoittavan? Jätä kommenttia. 🙂

-Emmi

tyo-ja-raha raha tyo
Kommentit (3)
 1. Hei Emmi!
  Olisi hienoa jos kirjoittaisit lisää omakohtaisia kokemuksiasi sijoittamisesta.
  Tässä on vinkiksi joidenkin sijoittajien Nordnet kokemuksia. Toivottavasti saat niistä hyviä vinkkejä. https://www.arvomedia.fi/nordnet/

 2. Rahkapurkki
  26.4.2019, 07:13

  Kiva, kun bloggaat! Rahablogeja on aivan liian vähän 🙂

  1. Moi!
   Kiitos ihanasta kommentista❣️ Laitahan blogini seurantaan täällä Lilyssä tai Bloglovinissa niin löytyy uudet postaukset aina nopeasti 😊☀️

   -Emmi

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *