Miksi sijoittaa? – Miksi minä sijoitan?

Miksi kannattaa sijoittaa? Jo ihan sen takia että kun pistät rahasi kiinni pörssiin, keskimäärin voit odottaa 7% vuosituottoa esimerkiksi indeksirahastoista (huom. kuten aina kaikkialla toitotetaan, menneisyys ei ole tae tulevasta), niin herää kysymys miksi ei? Ihmisillä jotka sijoittavat on monenlaisia tavoitteita, tähtäimessä voi olla esimerkiksi parempi eläke, mutta yksi asia yhdistää heitä kaikkia. Se on pitkäjänteisyys. Pörssiin harvemmin lähdetään havittelemaan pikavoittoa muutamassa kuukaudessa, vaan kun rahat sinne laitetaan, niitä ollaan valmiita pitämään siellä useiden vuosien ajan. Tämän takia suositellaan että jokaisella olisi se puskuri, ettei niihin pörssiin laitettuihin rahoihin tarvitsisi lähteä hädän tullen koskemaan vaan ne saisivat kasvaa siellä rauhassa. Kirjoitin enemmän puskurista tässä postauksessa.

Miksi minä sijoitan?

No miksi minä sijoitan? Haluan päästä jossain vaiheessa tilanteeseen, että olen pystynyt luomaan sijoituksillani sellaisen passiivisen tulovirran että pystyn pärjäämään vaikka ilman töissä käyntiä. Ja tuntuisihan se hienolta että olisi tilanteessa, jossa töiden tekeminen ei olisi pakollista jos ei haluaisi. En kuitenkaan pysty kuvittelemaan itseäni tilanteeseen etten tekisi mitään. Tykkään nimittäin tosi paljon työstäni ja ylipäätänsä työnteosta. Mutta ajatus siitä on kutkuttava, että ei olisi millään tavalla työtulon varassa.

Toinen syy miksi sijoitan on aika yksinkertainen. Minulla on tällä hetkellä enemmän tuloja kuin menoja, jos en sijoittaisi rahat jäisivät makaamaan tilille. Ja se nyt tuntuu vaan tosi typerältä.

Kolmanneksi syyksi voisin listata sen että nälkä kasvaa syödessä. Saan jo tällä hetkellä lisätuloja kuukaudessa sijoitusasunnostani. On myös kieltämättä ihanaa käydä katsomassa sijoitussalkkua, ja nähdä kuinka paljon se on vaikka puolessa vuodessa kasvanut. Tämä motivoi jatkamaan sijoittamista.

Neljänneksi sijoittaminen on älyttömän mielenkiintoista, siinä on älyttömästi opittavaa ja juttuja siitä voisi lukea tuntitolkulla.

Vaikkei raha olekaan kaikki elämässä, ei kukaan pysty sanomaan etteikö se mahdollistaisi asioita. Mahdollistaa unelmia. Me esimerkiksi matkustamme vähintään kerran vuodessa pidemmälle reissulle, ja minä rakastan matkustamista. Sijoittamalla saan myös lisätuloja siis siihen!

Miksi sijoittaa - mamma sijoittaa blogi

Miksi sijoittaa?

Ajatellaan tilanne, jossa olet tehnyt päätöksen säästämisestä ja laskenut, että sinulla on 20 euroa jonka voit kuussa laittaa sivuun. Jos mietitään että laitat tilillesi säästöön 20 euroa kuussa 10 vuoden ajan, on sinulla loppujen lopuksi 2400 euroa. Paitsi tietty olet maksanut tilinhoitomaksuja ja ehkä inflaatio nakertaa tilille säilötystä summasta osansa. Tarkastellaan sitten samaa 20 euron määrää kuukausittain sijoitettuna 10 vuoden ajan rahastoon, joka tuottaa keskimäärin 7% vuodessa. Sijoituksen arvo on keskimäärin 10 vuoden päästä aloituksesta 3400 euroa. Korkoa korolle ilmiö on kasvattanut pottia tuhannella eurolla. Eikö tämä kuulosta jo syyltä miksi sijoittaa? Jos haluat käydä tarkistamassa laskelman, onnistuu se Nordnetin säästölaskurilla.

Olen siis tehnyt päätöksen, että haluan ottaa rahoillani riskin ja sijoittaa ne, sen sijaan että jättäisin ne sukanvarteen tilille ”pölyttymään”. En kuitenkaan laita kaikkia sijoituksiani samaan paikkaan, eikä kenenkään niin pitäisi tehdä. Sijoituksia täytyy hajauttaa, mutta siihen voisin paneutua enemmän toisessa postauksessa.

Miksi sinä sijoitat? Tai miksi et sijoita? Kerro kommentteihin!

PS.  Muista seurata blogia täällä Lilyssä, Bloglovinissa, Facebookissa ja nyt myös Instagramissa!

-Emmi 

tyo-ja-raha raha oma-elama tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *