Mums mums

Viime viikonloppua vietimme mieheni kanssa rauhallisissa merkeissä herkutellen ja kynttilänvalosta nauttien. Kävipä muutama ”trick or treat” -kummituskin oven takana, liekö kurpitsa houkutellut pojat meidän ulko-ovelle. 

image_7.jpg

Perjantaina tein miehelleni alkupalaksi lohicevicheä, jonka reseptin löysin täältä lilyn blogeista: http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/lohiceviche

Hieman vielä muuntelin ohjetta 2hlölle:

  • 300g lohta
  • avokado
  • 2 limen mehu
  • korianteria
  • 1-2 tuoretta chiliä
  • pari kynttä valkosipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 makea sipuli
  • suolaa
  • pippuria

Poista lohesta nahka ja paloittele kuutioiksi yhdessä sipulin, tomaatin ja avokadon kanssa. Hienonna ja lisää chili, valkosipuli ja korianteri. Purista päälle limemehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna maustua jääkaapissa hetken verran, mutta huomaa että lime kypsyttää lohen yllättävän nopeasti. 

Oli herkullista, vaikka itse sanonkin!

image_9.jpg

 

Pääruokana oli suppilovahverorisottoa ja broileria. Kampasimpukkarisotto oli kokin tavoitteena mutta simpukat olivat päässeet loppumaan kaupasta.. 

Tein risoton kuivatuista viimevuotisista suppiksista mutta hyviä olivat edelleen!

Alkuperäinen ohje täältä: http://arjentakaa.blogspot.fi/2012/10/kermainen-suppilovahverorisotto.html?m=1 

Tässä sovellettuna noin neljälle:

  • 3dl risottoriisiä
  • 5dl kasvislientä
  • 2dl valkoviiniä
  • 2 sipulia
  • puolikas paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3dl kuivattuja suppilovahveroita 
  • 80g parmesanjuustoa
  • 1dl kermaa
  • timjamia, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Valmista ensin kasvisliemi kattilassa. Kuullota sipulit ja paprika runsaassa oliiviöljyssä pannulla. Tässä kohtaa lisäsin myös vesitilkassa liotetut kuivatut suppilovahverot. Tämän jälleen lisää riisi ja kuullota se. Lisää valkoviini ja sen jälkeen kasvisliemi vähitellen aina nesteen vähentyessä pannulla. Testaa kypsyys ja kun risotto on lähes valmista lisää parmesan, timjami ja kerma sekä maun mukaan suola ja pippuri. 

image_1.jpg

 

Anna hautua hetki. Koristele parmesanlastuilla ja timjamin oksalla. 

Risotto riittää varsin mainiosti pääruuaksi ilman lisukkeita, päätin samalla hyödyntää vain kaapista löytyneen broilerin fileet.

 

image_10.jpg

 

Tunnelmointia illallisen jälkeen punaviinin äärellä

image_5.jpgimage_4.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *