Xplora puhelin

Meidän vanhemmalla pojalla Miolla (8v) on ollut puhelin 7 vuotiaasta lähtien. Ensimmäinen puhelin oli iPhone 5, johon hän itse säästi rahaa keräämällä pulloja ja tekemällä ylimääräisiä kotitöitä kotona ja isovanhempien luona. Puhelin meni rikki n. vuoden käytön jälkeen – näyttö halkesi ja hän jätti sen pihalle yöksi sateeseen vielä varmistaakseen puhelimen kohtalon.

Seuraava puhelin oli myös iPhone 5, jonka hän myös osti omilla rahoilla. Tämä puhelin hänellä ehti olla pari viikkoa, kunnes Mai hukkasi sen metsäreissulla kavereiden kanssa. Se oli tipahtanut taskusta.

Mietimme muutaman viikon ajan mitä teemme, koska on kestämätöntä hankkia kokoajan kalliita puhelimia, jotka sitten hajoaa tai katoaa.

Minun sisko Jenna hankki pojallensa Xplora puhelimen pari viikkoa sitten ja alkuasennusten haastavuuden jälkeen he saivat puhelimen toimimaan. Sen jälkeen puhelin on toiminut moitteettomasti!

Mitä toimintoja puhelimessa on?

-Vanhemman puhelimeen asennetaan Xplora puhelin applikaatio jonka avulla rannekellopuhelinta valvotaan ja tehdään tarvittavat asetukset.

-Puhelimeen voi soittaa ja sillä voi soittaa 50 numeroon, jotka tallenetaan vanhemman applikaation kautta. Rannekelloon ei siis voi kuka tahansa soittaa, vain ne joiden numerot on tallennettu.

-Ääniviestien lähetys onnistuu myös puhelimeen.

-Puhelimessa on GPS paikannin, jota voi seurata applikaation kautta. Siihen pystyy liittämään turva-alueita, ja jos lapsi ylittää turva alueen, saan puhelimeeni huomatuksen. Tällä hetkellä meillä on turva alueita 5kpl. Koti, koulu, siskojen kodit sekä äitini koti.

-Puhelimessa on ajanottotoiminto, jota lapset rakastavat käyttää. He ovat aika kilpailuhaluisia ja ottavat toisistaan aikaa esim juoksussa tai pyöräilyssä. Ajanottotoiminto on myös kätevä kun Mio lukee. Meillä on kotona sovittu että päivittäin pitäisi lukea 20min kirjaa. Hän laittaa ajastimeen 20min ja lukee sen verran.

-Puhelimessa on askelmittari! Xplora puhelin mittaa myös kilometrit.

– Puhelimen pystyy ’sammuttamaan’ etänä applikaation kautta, ja meillä on käytössä ’school mode’ jolloin rannekello toimii vain kellona 8-16, koulupäivän ajan. Tällöin siihen ei pysty soittamaan tai tekemään muuta.

-Puhelimessa on lisäksi myös kamera! Kuvien laatu on yllättänyt positiivisesti.

-Xplora puhelimessa on myös SOS nappi, kun lapsi painaa sitä pidemmän ajan, lähettää se vanhempien puhelimeen hätäkutsun ja nappaa kuvan tilanteesta, joka lähtee myös vanhemmille. Tälle toiminnolle ei toivottavasti tule tarvetta!

Me olemme olleet todella tyytyväisiä tähän investointiin. Xplora puhelin maksoi 139€ ja lisäksi xploran kautta tulee hankkia tähän liittymä joka maksaa 10-12€/kk riippuen kuinka pitkän sopimuksen siihen tekee kerralla. Mielestäni hinta on laitteelle sopiva, kun ajattelee että lapselle on paljon turvallisempi olo kun vanhemmat saa yhteyden milloin vain. Kun on kyse näin pienistä lapsista niin pidän siitä että voin nähdä omalta puhelimelta missä lapsi liikkuu. Ranteessa olevaa puhelinta ei tule irrotettua noin vain.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *