Ja minä sanoin sitä uneksi koska halusin jäädä

IMG_20140216_112524.jpg

IMG_20140216_110716.jpg

IMG_20140215_210439.jpg

IMG_20140217_164943.jpg

IMG_20140218_212316.jpg

IMG_20140216_110806.jpg

Pyykit ovat unohtuneet narulle sateeseen.

Ja silti maailma pyörii.

Rakastan musiikkia ja sitä, mitä se tekee ihmiselle. Että jokin kappale vain lyö niin lujaa, että on pakko pompata pystyyn ja alkaa tanssia aivan päättömästi. Pomppia sängyllä ja huitoa käsiä, ja laulaa niin lujaa kuin tyhjässä asunnossa kehtaa. Ei edes ilosta, vaan elosta.

Ja miten sen jälkeen on aivan hiljaista ja raukeaa. Miten rannoilla leijuu usvaa ja lapset hyppivät takaperinvoltteja hiekalle. Yksinäiset hahmot juoksevat märkäpuvuissaan mereen. Sataa koko ajan.

Rakastan joogaa, vaikka olen alkanut taas pillittää tunneilla.

Joogaopettaja hieroo lapaluihin viileää voidetta, joka saa ihon kihelmöimään. Ja puhuu siitä, miten päätökset tulee tehdä tietoisesti, että ei vuosien päästä ihmettele, miten päätyi elämäänsä. Että kun muistaa päätöksiensä syyt, niitä on mahdotonta katua. Arno Kotro puhui vähän samasta sanoessaan, että olisin voinut elää toisen elämän, mutta tätä elämää en toisin. Sitten on päällä seisomisen vuoro. Luulen, että en osaa, mutta kun kokeilen, se onkin aivan vaivatonta. Miten niin kummallinen asia voikaan olla niin helppoa?

Kiertelen päivän katselemassa surffikisoja. En oikein tiedä, mitä niissä pitäisi katsella, joten katselen ihmisiä.

Nukun parisängyssä seinän puolella ja löydän myslipurkista vihreitä matoja. Täpötäydessä baarissa tunnen itseni hyvin yksinäiseksi, mutta lautan kannella en. Merellä on aina ihanaa. Tuulee, ja pariskunnilla on suut täynnä toistensa hiuksia. On tarkoitus mennä purjehtimaan, mutta tulee rankkasade.

Mikään olemassa oleva sana ei tunnu kuvaavan oloani, ei surumielionni eikä haukeusriemu. Se on tunne, että vain vaikuttuu maailman ihmeellisyydestä. Se, kun samaan aikaan tietää kuolevansa, ja tuntee elävänsä. Kuulostaa mahtipontiselta, mutta en osaa kuvata tätä oloa paremmin.

Se on aika paljas olo.

Uin meressä ja luen kirjaa The Time Traveler’s Wife. Toinen päähenkilö sanoi juuri, että I want. That’s all. I am wanting.

Juuri sitähän kaikki tämä on.

Rakastan olla elossa. Tahdon kaikenlaista.

Kommentit (16)
  1. bisousroosa
    23.2.2014, 23:04

    niin samaistuttava olo ja nyt on kyyneleet poskilla. kiitos.

    1. Ja nyt päässä soi Mamban Pyyhi kyyneleet. Kiitos! Ei vaan, hitto miten mahtavaa. Halaus!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *