Mangomalen Mondossa

IMG_20140204_191138.jpg

IMG_20140204_194617.jpg

Kun sain tovi sitten viestiä Mondon päätoimittajalta, purskahdin nauruun.

Hän tiedusteli, kiinnostaisiko minua ryhtyä matkailulehdelle instagrammaajaksi.

Minä. Instagrammaajaksi. Ha ha ha.

Kuten moni tietää, minulla on aika outo suhde nettimaailman juttuihin. Ne kauhistuttavat minua. Instassa valtaosa tyypeistä tuntuu olevan sikacooleja tai sikatylsiä. Olen aina miettinyt, että kuvavirta pärjää ilman minuakin. Lisäksi olen ihan liian itsekriittinen. Kavereistani on huvittavaa, että oma instani on salainen ja sillä on yksi seuraaja.

Mutta koska tapoihini kuuluu sanoa kaikelle joo, en voinut kuin suostua. Ja nyt olen jo aika innoissani.

Toimin siis Mondon instagrammaajana muutaman viikon reissuni eri paikoista. Ensimmäinen paikka on Sydney, loput yllätyksiä (eli selviävät, kun minulle itsellenikin selviää, missä huitelen). Mieletön kuvatykitys (eli kaksi kuvaa päivässä, uu-u) alkaa Mondon instassa ensi maanantaina.

Pahin pelkoni on, että en keksi mitään mielenkiintoista ja validia kuvattavaa. Isoin toiveeni taas on, selviän elossa. No ei, vaan että olisi hauskaa.

Nyt olen tuupannut blogin tilille harjoitusmielessä kaikkea vanhaa, teille jo tuttua kamaa.

Katsotaan, mitä jatkossa keksin.

Mangomalen löytyy instasta nimellä mangomalen, Mondo taas on mondolehti. Yllättävää suorastaan. Jos sinulla ei ole instaa, nettiversion näet nimen linkkiä painamalla.

Kuvissa ihana liftauskaveri Hope. 

Kommentit (15)
 1. Kati Kelola
  10.2.2014, 12:45

  Roosa, fiilistelemme sun ekaa Mondon Insta-postausta juuri Mondon toimituksessa. Mikä mahtava kuva ja ihana pieni tarina, tästä tulee loistoviikko. Tulis jo huominen ja uudet kuvat ja terveiset Sydneystä!

 2. Hei Roosa,

  Tykkään sinun blogista ihan hirveästi (ja myös instasta nyt)! Syytän sinua vähän salakavalasti etenevän lähtökuumeen tartuttamisesta 🙂

  Kaukainen Australia on hiipiinyt matkahaaveisiin enemmän kuin mun lompakolle olisi terveellistä, niin uskaltaudun nyt kysymään sulta kokemuksia työnteosta Australiassa. Olet ilmeisesti liikenteessä working holiday-meiningillä? Olen kolunnut aihetta netissä, ja mieltä askarruttaa tuo Resident-status ja verotuskiemurat. Jos maahan tulee 12kk WH-viisumilla, kuinka pitkään tulisi työskennellä ja asua samassa paikassa yhteen menoon, että tulee luokitelluksi Residentiksi? Tällä on ilmeisesti huomattava vaikutus verotukseen (ainakin noiden verotoimiston laskureiden mukaan)… Ja toisaalta mieli tekisi kulkea minne tie vie, eikä jäädä kovin pitkäksi aikaa jumittamaan yhteen paikkaan… Eli miten löytää sopiva balanssi? Ja millaiseksi koit työnhaun ja valmistelut noin yleisemmin?

  Toivottavasti et koe, että susta tehdään nyt yleistä matkailuneuvontatiskiä (vaikka Mondon listoilla nyt oletkin, hehe). Olisi kuitenkin tosi suuri apu ja inspiraatio kuulla, mitä kokemuksia sulla on ollut (tai mitä olet muilta reissareilta kuullut).

  Kymmenen kiitosta, ja toivottavasti maailma heittää eteesi kaikkea jännää kuvattavaa!

  1. Ihana, kiva kun tykkaat ja kommentoit!

   Olen joo WH:lla taalla. Siina olikin ainoa kysymys, johon osaan vastata. Noloa myontaa, mutta oon aivan kuutamolla noiden verojuttujen kanssa. Siksi valitsin olla piittaamatta noista statuksista ja kulkea juuri kuten lystaan. Itse olen taalla ennen kaikkea reissaamassa, en tekemassa toita, mutta tietenkin tilanne on eri niilla, jotka tulevat tanne ennen kaikkea ison palkkapussin takia. Oletko katsonut Pallontallaajista tai Thorn Threesta, jos siella olisi hyvia neuvoja aiheeseen?

   Ja itsella tyonhaku on ollut naurettavan helppoa, koska oikeastaan sita ei ole ollut. Mangopaikan tiesin, kun ystava oli siella vuotta aiemmin. Kivityo loytyi sukulaisilta, ja leskirouvan muuttoavustuksen ja nykyisen lastenhoitopestin loysin Gumtreesta sattumalta, kun koetin auttaa ystavaa etsimaan toita. En siis ollut suunnitellut naita yhtaan, joten meni tosi kivuttomasti. Pienemmista paikoista toita on helpompi saada kuin vaikka Sydneysta ja Melbournesta, ainakin silta vaikuttaa kavereiden tyonhaun tuskailua katsellessa. Mutta kylla tassa maassa toita piisaa, eli tanne vaan!

   Taalla on aivan ihanaa.

   Ja olen oikein mielellani matkailuneuvontatiski, silla varauksella tosin, etten aina osaa vastata. Mutta tosi mielellani aina kerron sen vahan, minka itse tiedan.

   1. Hei, kiitos hurjasti – kiva kuulla että töitä löytyy vaikka ei etukäteen niin hirveästi säätäisikään. Kepein askelin tien päälle siis, ja ihanaa loppumatkaa sulle! (jos nyt oot takaisin tulossakaan ;-))

    1. Joo, todellakin löytyy! Helpompi vaan suoraan täällä, kun pääsee käymään kattoo paikat ja haastatteluun ja sellaista. Kerro sitten, miten reissu menee ja kysy jos tulee mitä vaan mieleen. Ja joo, on se hetkeksi ainakin palattava vaikka millään ei raaskisi lähteä täältä. ♡

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *