Vietnamilaiset kevätrullat

Perjantaina kävelin pitkän lenkin ennen kauppaan menoa ja tietenkin alkoi kamalasti tehdä mieli jotain hyvää pikaruokaa ostoksia tehdessä. Törmäsin onneksi erään hyllyn välissä seikkaillessani seuraavanlaiseen pakkaukseen: Vietnamilaisia kevätrullia. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Halusin herkutella, mutta suhteellisen terveellisesti ja melko kevyellä ruualla ja tämä vaikutti loistavalta ratkaisulta. Pakettiin kuului riisinlehtikääröt, chilikastike sekä (gluteenittomat) riisinuudelit. Ostin täytteeksi myös paprikaa ja kurkkua, sekä idätettyjä sinimailasen siemeniä sekä katkarapuja. 

img_0970.jpg

 

vietnamilaiset keväyrullat

 

Paistoin katkaravut kevyesti ja maustoin Herbamaren yrttisuolalla sekä luomukurkumalla, jotta ne saivat ihanan kellertävän värin. Myös riisinuudeleihin lisäsin hiukan kurkumaa väriä antamaan. Sitten vain paketin ohjeen mukaan liotin riisipapereita vedessä ja taittelin täytteet käärön sisälle. Ei ollut aluksi helppo homma, mutta kyllä se loppujen lopuksi lähti sujumaan. 🙂 Ja ta-daa alle 20 minuutissa mulla oli täydellinen annos leffan kanssa naposteltavaksi. Mainittakoon että tarkoitus oli säästää puolet huomiselle, mutta sinne ne kaikki vain upposivat kerralla  :O.

 

Vietnamese springrolls

 

Vietnamilaiset kevätrullat 

(gluteeniton, maidoton) noin 12 kpl

 

-Vietnam Spring Roll meal Kit (S-marketista)

-katkarapuja pakasteesta (tai paistettuja broilerinsuikaleita tai kalaa!) vaihtoehtoisesti lihan voi jättää pois jos haluat kasvisversion

-kurkumaa maustamiseen

-Herbamaren yrttisuolaa (tai tavallista)

-täytteeksi kasviksia kuten porkkanaa, paprikaa, kurkkua, ituja ja tuoretta minttua(!)

 

1. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (Liota kiehuvassa vedessä muutama minuutti, mausta kurkumalla). Paista katkaravut kevyesti pannulla ja lisää suola sekä kurkuma.

2. Liota riisilehtikääret vedessä ennen täyttämistä (yksi kerrallaan, tarttuvat toisiinsa muutoin kiinni!) ja lisää ulommalle reunalle täytteen ainekset. Kääri kääreet rullaksi ja lopuksi taita reunat alle. Laita lautaselle niin etteivät rullat kosketa toisiaan. Ilmeisesti Vietnamilaisia kevätrullia tehdessä täytteeseen kuuluu laittaa 50 % riisinuudeleita, 25% kasviksia ja 25% lihaa. Mutta toki jokainen voi itse soveltaa ohjetta haluamallaan tavalla.

3. Asettele rullat tarjolle chilikastikkeen kanssa ja nauti. 

P.S Aterian voi tehdä ilman Spring Roll Meal Kit -pakkausta, jos löytää kaupasta riisinlehtikääreitä ja valmistaa itse jonkinlaisen maken (chili)kastikkeen. Suosittelen kokeilemaan, hyvä vaihtoehto esim. kiinalaiselle ruoalle. 🙂

Hyvinvointi Liikunta Terveys Suosittelen

Unelmamarjakakku

Syksyn aikana on tullut kokeiltua monenlasia raakakakkuja, jotka ovat vieneet kielen mennessään. Niiden innoittamana olenkin pitkään yrittänyt rakentaa omaa reseptiä ’täydelliseen’ raakakakkuun. Mutta on tullut huomattua että raakakokkailussa on omat haasteensa, eikä ’täydellisen’ kakun tekeminen ihan helposti onnistu, vaan siinä vaaditaan jo hieman enemmän mielikuvitusta kuin tavallisessa leivonnassa. 🙂

Jokatapauksessa, nyt voin sanoa että olen saanut aikaiseksi jokseenkin julkaisukelpoisen reseptin, vaikka koostumus vaatii vielä pientä hiomista. Mutta se MAKU, siihen olen ainakin itse rakastunut ja uskon että kelpaa muillekkin, joten alta löytyy resepti. 🙂

P.s Ohjeeseen saattaa myöhemmin tulla muutoksia, kunhan olen onnistunut saamaan koostumuksesta täydellisen. Tai no, sanotaan että lähes täydellisen. 😉

Unelmamarjakakku

(raw, vegan, gluten-free, super healthy and extremely delicious)

 

img_0356_1.jpg

 

img_0360_0.jpg

Pohja:

noin 3 dl cashewpähkinöitä

150 g hasselpähkinöitä (luomu on jees mutta itse käytin Pirkan tuotetta)

8 tuoretta taatelia (poista kivet!)

4 kuivattua viikunaa

1 vaniljatanko

ripaus suolaa

1/2 dl sulatettua (extravirgin)kookosöljyä

Täyte:

hieman vajaa 6 dl pakastemustikoita

2 rkl (SAM) luomuhunajaa

12 tuoretta taatelia (poista kivet!)

0,7 dl sulatettua kookosöljyä

Päälle:

noin 3 dl mitä tahansa marjoja, itse käytin tuoreita mustikoita ja pakastepuolukoita. Varmasti esim. tyrni sopisi hyvin, samoin kuin vadelmat.

 

OHJE:

1. Laita pohjan aineet (cashewit, hasselpähkinät, viikunat, taatelit joista poistettu kivet, kookosöljy, ripaus suolaa ja yhdestä vaniljatangosta saamasivanilja) vahvaan tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massa on suhteellisen tasainen. Huom! Massa on tahmeaa, joten varo tehosekoittimen ylikuumenemista (itse vältin tämän avittamalla sekoittamista lusikalla). Painele valmis massa leivinpaperilla päällystettyyn kakkuvuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

2. Mittaa tehosekoittimeen täytteen ainekset ja sekoita kunnes massa on mahdollisimman tasaista. Kaada sitten täyte pohjan päälle ja lado pinnalle valitsemasi marjat. Laita pakastimeen/jääkaappiin reiluksi tunniksi ja tarjoile! 

Huom! Itse tosiaan rakastuin kakun makuun, mutta varoituksena täytyy sanoa että ainakaan tunnin jääkapissa pitäminen ei saanut täytettä jähmettymään kunnolla. Täytteeseen voisi toki kokeilla laittaa hieman enemmän kookosöljyä, mutta pitänee testata onko sillä vaikutusta tuohon täydelliseen makuun, mitä en tosiaan halua muunnella. 🙂 

Korjaus edelliseen -kakun saa jähmettymään kunnolla pakkasessa jos ihan kiinetänä haluaa syödä, mutta itse pidin enemmän tuosta moussemaisesta koostumuksesta, oli niin suussa sulavaa! 🙂

 

Syksyisin terveisin, Mangotarha xoxo

 

 

 

Hyvinvointi Liikunta Terveys Vastuullisuus