Vietnamilaiset kevätrullat

Perjantaina kävelin pitkän lenkin ennen kauppaan menoa ja tietenkin alkoi kamalasti tehdä mieli jotain hyvää pikaruokaa ostoksia tehdessä. Törmäsin onneksi erään hyllyn välissä seikkaillessani seuraavanlaiseen pakkaukseen: Vietnamilaisia kevätrullia. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Halusin herkutella, mutta suhteellisen terveellisesti ja melko kevyellä ruualla ja tämä vaikutti loistavalta ratkaisulta. Pakettiin kuului riisinlehtikääröt, chilikastike sekä (gluteenittomat) riisinuudelit. Ostin täytteeksi myös paprikaa ja kurkkua, sekä idätettyjä sinimailasen siemeniä sekä katkarapuja. 

img_0970.jpg

 

vietnamilaiset keväyrullat

 

Paistoin katkaravut kevyesti ja maustoin Herbamaren yrttisuolalla sekä luomukurkumalla, jotta ne saivat ihanan kellertävän värin. Myös riisinuudeleihin lisäsin hiukan kurkumaa väriä antamaan. Sitten vain paketin ohjeen mukaan liotin riisipapereita vedessä ja taittelin täytteet käärön sisälle. Ei ollut aluksi helppo homma, mutta kyllä se loppujen lopuksi lähti sujumaan. 🙂 Ja ta-daa alle 20 minuutissa mulla oli täydellinen annos leffan kanssa naposteltavaksi. Mainittakoon että tarkoitus oli säästää puolet huomiselle, mutta sinne ne kaikki vain upposivat kerralla  :O.

 

Vietnamese springrolls

 

Vietnamilaiset kevätrullat 

(gluteeniton, maidoton) noin 12 kpl

 

-Vietnam Spring Roll meal Kit (S-marketista)

-katkarapuja pakasteesta (tai paistettuja broilerinsuikaleita tai kalaa!) vaihtoehtoisesti lihan voi jättää pois jos haluat kasvisversion

-kurkumaa maustamiseen

-Herbamaren yrttisuolaa (tai tavallista)

-täytteeksi kasviksia kuten porkkanaa, paprikaa, kurkkua, ituja ja tuoretta minttua(!)

 

1. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (Liota kiehuvassa vedessä muutama minuutti, mausta kurkumalla). Paista katkaravut kevyesti pannulla ja lisää suola sekä kurkuma.

2. Liota riisilehtikääret vedessä ennen täyttämistä (yksi kerrallaan, tarttuvat toisiinsa muutoin kiinni!) ja lisää ulommalle reunalle täytteen ainekset. Kääri kääreet rullaksi ja lopuksi taita reunat alle. Laita lautaselle niin etteivät rullat kosketa toisiaan. Ilmeisesti Vietnamilaisia kevätrullia tehdessä täytteeseen kuuluu laittaa 50 % riisinuudeleita, 25% kasviksia ja 25% lihaa. Mutta toki jokainen voi itse soveltaa ohjetta haluamallaan tavalla.

3. Asettele rullat tarjolle chilikastikkeen kanssa ja nauti. 

P.S Aterian voi tehdä ilman Spring Roll Meal Kit -pakkausta, jos löytää kaupasta riisinlehtikääreitä ja valmistaa itse jonkinlaisen maken (chili)kastikkeen. Suosittelen kokeilemaan, hyvä vaihtoehto esim. kiinalaiselle ruoalle. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *