Unelmamarjakakku
Syksyn aikana on tullut kokeiltua monenlasia raakakakkuja, jotka ovat vieneet kielen mennessään. Niiden innoittamana olenkin pitkään yrittänyt rakentaa omaa reseptiä ’täydelliseen’ raakakakkuun. Mutta on tullut huomattua että raakakokkailussa on omat haasteensa, eikä ’täydellisen’ kakun tekeminen ihan helposti onnistu, vaan siinä vaaditaan jo hieman enemmän mielikuvitusta kuin tavallisessa leivonnassa. 🙂
Jokatapauksessa, nyt voin sanoa että olen saanut aikaiseksi jokseenkin julkaisukelpoisen reseptin, vaikka koostumus vaatii vielä pientä hiomista. Mutta se MAKU, siihen olen ainakin itse rakastunut ja uskon että kelpaa muillekkin, joten alta löytyy resepti. 🙂
P.s Ohjeeseen saattaa myöhemmin tulla muutoksia, kunhan olen onnistunut saamaan koostumuksesta täydellisen. Tai no, sanotaan että lähes täydellisen. 😉
Unelmamarjakakku
(raw, vegan, gluten-free, super healthy and extremely delicious)
Pohja:
noin 3 dl cashewpähkinöitä
150 g hasselpähkinöitä (luomu on jees mutta itse käytin Pirkan tuotetta)
8 tuoretta taatelia (poista kivet!)
4 kuivattua viikunaa
1 vaniljatanko
ripaus suolaa
1/2 dl sulatettua (extravirgin)kookosöljyä
Täyte:
hieman vajaa 6 dl pakastemustikoita
2 rkl (SAM) luomuhunajaa
12 tuoretta taatelia (poista kivet!)
0,7 dl sulatettua kookosöljyä
Päälle:
noin 3 dl mitä tahansa marjoja, itse käytin tuoreita mustikoita ja pakastepuolukoita. Varmasti esim. tyrni sopisi hyvin, samoin kuin vadelmat.
OHJE:
1. Laita pohjan aineet (cashewit, hasselpähkinät, viikunat, taatelit joista poistettu kivet, kookosöljy, ripaus suolaa ja yhdestä vaniljatangosta saamasivanilja) vahvaan tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massa on suhteellisen tasainen. Huom! Massa on tahmeaa, joten varo tehosekoittimen ylikuumenemista (itse vältin tämän avittamalla sekoittamista lusikalla). Painele valmis massa leivinpaperilla päällystettyyn kakkuvuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
2. Mittaa tehosekoittimeen täytteen ainekset ja sekoita kunnes massa on mahdollisimman tasaista. Kaada sitten täyte pohjan päälle ja lado pinnalle valitsemasi marjat. Laita pakastimeen/jääkaappiin reiluksi tunniksi ja tarjoile!
Huom! Itse tosiaan rakastuin kakun makuun, mutta varoituksena täytyy sanoa että ainakaan tunnin jääkapissa pitäminen ei saanut täytettä jähmettymään kunnolla. Täytteeseen voisi toki kokeilla laittaa hieman enemmän kookosöljyä, mutta pitänee testata onko sillä vaikutusta tuohon täydelliseen makuun, mitä en tosiaan halua muunnella. :)
Korjaus edelliseen -kakun saa jähmettymään kunnolla pakkasessa jos ihan kiinetänä haluaa syödä, mutta itse pidin enemmän tuosta moussemaisesta koostumuksesta, oli niin suussa sulavaa! :)
Syksyisin terveisin, Mangotarha xoxo