Ladataan...
Manic Fat Mom

En tiedä onko kukaan kaivannut minua näinä blogin hiljaiselon hetkinä, mutta toivon että kevät olisi taas blogissani aktiivisempaa aikaa. Syksyllä tuntui että kaikki rattaat lähti kertarytinällä pyörimään. Perheyrityksemme vaatii aikaa, investointeja, ja suuren määrän markkinointia. Joten haukkana olen somettanut sen parissa, ja näin ollen manicfatmomin insta ja blogi on joutunut kärsimään ajanpuutteen vuoksi. Portfolioni osaamisestani kouluun on aivan levällään, muhitutan ideoita vasta jossakin takaraivon perukoilla, ja keräilen eriskummallista materiaalia sitä varten.

 

 

Ja sitten kävi klassiset. Anoppini nakitti viime keväänä minulle nettisivunsa päivitykset, vaikka yritin varovaista vastarintaa epävarmuudestani aihealueen osaamisesta johtuen. Noh, tietysti se sitten päättyi siihen että sain vääntää päivityksiä muillekin,tehdä yrityksemme nettisivut, isäni nettisivut, omat nettisivut... ja lisää koneella istumista on tiedossa. Kivaahan se on uutta opetella, mutta jestas kuinka aikaa vievää! 

 

Koska hommia on lastenhoidon, yrityksen, blogin ja erinäisten muiden projektien parissa vissiin liian vähän, keksin parit keikkahommatkin. Lisää töitä siis mistä ei saa liksaa, jee! Tuntuu jatkuvasti siltä että sitä enemmän painaa niska limassa, niin satelee tarvetta investointeihin ja kelan tuet nakertuvat olemattomiin. Mutta tekeehän sitä hullunlailla töitä vaikka harrastuksena, ja varsinkin jos työt ovat hyväntekeväisyyden pohjalla, kuten henkilökohtainen avustaminen sairaille, mehiläisten hyvinvoinnin edistys tai kuntamme lasten hyvinvointi, niin ainakin saa palkaksi hyvän mielen ja voi nukkua yönsä hyvin. Toki olisi kiva jos joskus olisi leipää tai jopa voita siihen leivän päälle näillä työmäärillä :).

 

Mutta hei, seuraavassa postauksessani isoin uutiseni ikinä -stay tuned!

 

<3 Paulina

 

Ladataan...
Manic Fat Mom

Mies kyseli facebookin paikallisryhmässä että mistäköhän saa ostaa onnellisen porsaan kinkun. Eikö kukaan näe tässä mitään vikaa? Mielestäni on aivan järkyttävää että tapetaan semmoinen onnellinen Nöffe, ja tuodaan sen peräpää iloisena joulupöytään. Mielestäni olisi paljon eettisempää ostaa aivan helvetin onnettomien porsaiden kinkkuja, niiden jotka muutenkin hautovat itsemurhaa. 

Löytyyköhän lähirismastani onnetonta porsasta? Lähden oitis kyselemään.

<3 Paulina

kuva: Paulina

Ladataan...
Manic Fat Mom

Jatkan ainakin parin postauksen verran mukaliha-teemalla, ja nyt kokeilussa oli vuorossa Versofoodin Härkiksen uusi maku "Indian Curry". Härkistä olen käyttänyt aiemminkin alkuperäisversioina, mielestäni se toimii hyvin esimerkiksi Chili sin Carnessa. Se on jäänyt nyt vähemmälle käytössäni, sillä hintaluokaltaan se on aika sama kuin Pulled Oats (nyhtökaura), joka on valmisteena ollut hieman hellävaraisempi vatsalleni kuin härkäpapuvalmisteet. Ne tuppaavat hieman kerryttämään ilmaa mahaan (too much information). Mutta mikä toiselle sopii, niin toiselle ei. Itse käytän kyllä härkistä mielelläni silloin tällöin, ja yritän muistaa nauttia sitä maltillisissa määrin. 

 

Nyt tuli väännettyä varsinainen pikasafka arkena, koska lapset huusivat nälissään. Poikani kärkkyy aina nuudeleita, mutta käytän niitä terveyssyistä lasten ruokavaliossa erittäin harvoin. 

Paistoin sipulia öljyssä, heitin sekaan suoraan pakastettuja kasviksia. Hetken kuluttua nakkasin samaan pannuun härkiksen. Maustoin suolalla ja pippurilla. Nostin Tipulle tässä vaiheessa ruokaa sivuun ja sotkin riisin sekaan sen. Keitin nuudeleita pari minuuttia mausteliemessä (lisäaineihanuuksia kanamaustettuja Mama-nuudeleita). Nostin ne kasvis-härkis sekoituksen päälle pannulle ja paistoin hetken. Mikäli wokki menee liian kuivaksi, kannattaa lisätä nuudelilientä. 

Sotkusta tuli oikein maistuvaa, paras härkis mielestäni tähän mennessä, kannattaa kokeilla! :) . Minähän en siis ole kasvissyöjä joten sujautan surutta kanalientä nuudeleiden joukkoon ja joskus lihaliemiä kasvisruokiin, koska tavoitteeni on lähinnä lihankäytön vähentäminen. Mutta toki ne voi korvata kasvisliemillä ja vastaavilla versioilla. 

Hyvää viikkoa ja jaathan mielellään arkisia mukalihareseptejä!

<3 Paulina

Lue viime mukalihajuttuni: kaurajauhis kokeilussa

Kuvat: Paulina

(Juttu ei ole yhteistyöpostaus.)

Ladataan...
Manic Fat Mom

Juttu sisältää affiliate-linkkejä

Tuskaisen laajalle levinneen kulutushysterian Black Fridayn paljoudesta mediassa voi olla montaa mieltä, mutta itse vilkaisen kuitenkin affilinkkejen parhaat alet ja teen joskus Black Fridayna fiksuja hankintoja minulle tarpeellisista tuotteista tai sitten joulua ajatellen...  Tässä pari hyvää tärppiä viikonloppuna:

 

-Lindexin kaikki tuotteet -25% (voimassa 23-26.11.2018). Kestosuosikkini etenkin hyvien naistensukkien ja laadukkaiden lastenvaatteiden osalta, myös isojen kokojen takia tulee Lindexiä suosittua.

 

-Reima alennus -25% valikoiduista tuotteista. (Voimassa 23.-26.11.2018). Kannattaa tarkistaa myös Cybermondayna Reiman alet!

 

-Polarn o. Pyret -30% kuorivaatteista perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina muita mahtavia tarjouksia!

 

-Matsmart tarjoaa 20% alennuksen ostoksesta koodilla BF18FI. Matsmartissa on aina halvat hinnat, hyödynnä silti lisäale! (tarjous on voimassa 22.-30.11.2018)

 

-Fiksuruoka tarjoaa Black Fridayna ilmaiset toimitukset koodilla BLACKFRIDAY. Alennuskoodi koskee yli 29€ tilauksia DB Schenkerin noutopisteille.

 

-Vamskolla tuotteet huimassa -30-80% alennuksessa! Kaikki tuotteet vähintään -30%. (Voimassa 23.-26.11.2018). Tästä olen itse eniten kiinnostunut, pakko kyllä käydä urkkimassa pikimmiten, etenkin So What merkki kiinnostaa, kun minulla oli ajat sitten heidän kengät ja ne olivat luottosuosikkini.

 

Muistakaa ostohysterian lietsonnassa pitää pää kylmänä ja tehdä järkeviä, tarpeellisia hankintoja! <3 Paulina

kuva: Paulina

Ladataan...
Manic Fat Mom

Tänään sain viimein aikaiseksi koklata Elovenan uutuustuotetta "Muru kaurajauhista". Koska sen säilyvyys on melko pitkä, on se saanut väistyä kiireisimpiä edestä, ja odotella kiltisti vuoroaan jääkaapissa.

Päätin mukailla perusjauhelikastikkeen ohjettani melko orjallisesti, jotta saisin itse tuotteen hyvin esiin neutraalia ja tuttua pohjaa vasten. Peruspastakastikkeeni on siis jauhosuurustettu soosi lihaliemellä ja vedellä. Lisäsin kirsikkatomaatteja ja sipulia kastikkeeseen. Maustoin kuten yleensä maustaisin jauhelihankin (tässä tapauksessa puolikkaalla liha- ja puolikkaalla kasvisliemikuutiolla, koska ne nyt sattui olemaan tyrkyllä.), pippurilla ja grillimausteella. Pastan päälle raastoin arkista juustoa ja löräytin ketsuppia, ja katsoin mielenkiinnolla milloin lapset sanoisivat jotakin.

J poitsu ehti ahmia puoli lautasta ennenkuin kysyi "Äiti tykkäätkö tosta lihasta? Se on outoa". Kerroin että tuo nyt on kauraa, terveellisempää kuin se tavallinen jauhis kun siinä ei ole niin paljon kovaa rasvaa. Lautaset tyhjenivät kaikilta, mutta lapsilta sain kipata osan murua koiralle. Hyvin se näytti Laikalle ainakin maistuvan.

En saanut kuvaa harmi kyllä valmiista tuotoksesta, koska muksuilla oli niin kiire pöytään että söimme soosit parempiin suihin ennenkuin se kävi mielessänikään. (Odottakaa hetki nälkäiset lapseni, äiti kuvaa blogimatskuu. Fat chance :D).

Tuote oli varsin hyvä arkituote, vaikkei nyt samantien tajuntaani räjäyttänytkään. Seuraavalla kerralla haluan kokeilla tuotetta hieman voimakkaammin maustettuna, sekä lilluttamatta sitä liikaa nesteessä testatakseni saisiko siihen vielä vähän rapsakampaa purutuntumaa. Joka tapauksessa uusi tuttavuus tulee varmasti meidän pöytään toisenkin kerran.

 

 

Tuotteen plussat:

  • Hinta. Kasviperäiseksi proteiinivalmisteeksi Muru ei ole railakkaasti hinnalla pilattu (esim. K-market 2,39€/225g, Citymarket 3,99€/350g, Prisma 2,65/225g).
  • Hyvä säilyvyys.
  • Neutraali pohja, helppo maustaa mieleisekseen.
  • Ulkonäkö. Tuttu ja mukava. Myös pakkaus on trendikäs.
  • Helppo käsitellä. Rotankakkaa muistuttavat papanat ovat kivasti irrallaan. Helpompaa paistaa kuin jauheliha.
  • Ei palanut nopeasti kiinni edes induktiokärvennysmestarin käsittelyssä.

Tuotteen miinukset:

  • Selkeä oma viljainen ominaismaku, jota voi kevyemmällä maustekädellä olla vaikea häivyttää ellei se ole mieleen. Hieman tunkkainen.

<3 Paulina

kuvat:paulina

Ladataan...
Manic Fat Mom

Isänpäivä.

Naurun remakkaa, hölmöjä vitsejä, kiusoittelua. Lähes koko laaja perheemme on koolla. Yksi valahtaa kalpeaksi. Käy ulkona puhelulla. Jotain on tapahtunut. Pari puhuu madalletulla äänellä. Toinen erkaantuu iloisesta laumasta ja halaa puolisalaa kalpeaa. Kolmas näkee vahingossa. Pian kaikki sen tietävät. Yksi on poistunut keskuudestamme. 

Tämä on niin väärin. Kuinka joku voi lähteä, juuri kun kaikki on hyvin, kun on hänen juhlapäivänsä, kun hän ei ole vanha, eikä sairauden murtama?

Kuinka parikymppiset voivat sanoa hyvästit vanhemmalleen, kun en itse olisi siihen valmis kolmekymmentäkolme-vuotiaana, enkä edes seitsemänkymppisenä?

Toivon että edesmennyt ehti tehdä elämässään niitä asioita, jotka hänen sydämessään olivat hänelle tärkeitä. Että paljoa ei jäänyt sanomatta, tuntematta, tai näkemättä. Että hänen lähiomaisensa saisivat voimia surutyöhön. 

Surun huntu laskeutuu vähitellen kuin paksu sumu, sen jälkeen kun epäusko ja järkytys ovat hälvenneet. Pientä lohtua voi suoda ajatus siitä, että vaikeinta kuolema on omaisille, että edemennyt on vapaa ja onnellinen tuolla puolen, ja toivoo näkevänsä taas pian hymyn rakkaimpiensa kasvoilla, kun on sen aika.

Minulla on niin vähän sanoja, ei ainakaan niitä oikeita. 

Osanottoni. 

Rakkaudella ja suurimmalla kunnioituksella, MFM

Pages