Kevyt ja terveellinen lounas

Oletteko jo maistaneet Quornia? Se on ollut keittiössäni hitti jo jonkin aikaa. Quorn on lihaton korkealaatuinen proteiinin lähde, joka on valmistettu mykoproteiinista. Jos ette ole sitä vielä kokeilleet ja haluatte syödä terveellisemmin, suosittelen maistamaan Quornia. Se on erittäin hyvää jo itsessään ja sopii moneen ateriaan proteiinin lähteeksi. Quornin kanssa sopii hyvin vaikkapa Kvinoa tai riisi, eikä paljon muuta sitten enää tarvitakaan.

Kerron teille helpon ja nopean tavan valmistaa Quornia ja saada siitä kevyt ja terveellinen lounas. Quornia saa eri muodoissa pakastealtaasta. Itse suosin kuutioita. Ensin paistan Quorn-palat pannulla öljyssä. Sitten lisään muutaman hienonnetun valkosipulinkynnen sekä pilkotut Cashew-pähkinät. Paahdan niitä pannulla niin, että ne kaikki saavat hieman ruskeaa pintaa. Sitten otan keitetyn Kvinoan ja hienonnan sekaan kasan yrttejä, esimerkiksi minttua, lehtipersiljaa tai korianteria. Lisään hieman ruususuolaa ja chiliä Kvinoaan, mutta muuta Kvinoa ei kaipaakaan. Yrteistä tulee tarpeeksi makua Kvinoaan ja kun sekaan heittää vielä Quornin, niin annos on valmis. Paahdetut pähkinät ja rapea Quorn antavat rakennetta, kun taas tuoreet yrtit tuovat raikkautta annokseen. Annokseen voi lisätä tilkan sitruunamehua sekä tehdä rinnalle vaikka jogurttikastikkeen, jos kaipaa jotain extraa. Itse koristelin annoksen vain pähkinöillä sekä vesikrassilla. Annos on siis hyvin kevyt ja terveeellinen ja valmistuu nopeasti, kun muistaa vain laittaa Kvinoan heti kiehuvaan veteen aloittaessaan muut valmistelut. 

Toinen hitti keittiössämme kesällä on ollut raikas luomulimu Whole Earth Organic Sparkling Cranberry Drink, jossa ei ole lisäaineita eikä sokeria, vaan limu on makeutettu Agavesiirapilla. Välillä tekee mieli jotain kuplivaa ja raikasta, joten tämä limu on ollut aivan ehdoton herkku sellaisiin tilanteisiin.

Kokkailun iloa kaikille.

 

quorn_1.jpg

quorn_2.jpg

quorn_3.jpg

Translation: Have you ever tasted Quorn? Quorn is a meat substitute product and contains mycoprotein.I have been using Quorn a lot this past year because it´s healthy and the taste is so good. If you need protein but you don´t want to eat meat or dairy products, you should definitely try Quorn. Quorn is a freezer product so it is quick to use. I simply fry the Quorn bits on a pan, then I add some garlic and cashews and cook them a little while, until they are a bit crispy. I usually have my Quorn with Quinoa, so after Quinoa is boiled and ready, I add some salt, chili and fresh herbs and mix it all together. Mint and koriander are perfect with Quinoa. Quick and easy and more importantly healthy. Garnish with watercress or herbs and enjoy. If you want to have something sparkling with this dish, try Whole Earth Organic Sparkling Cranberry drink. No artificial colours or flavours added. Enjoy.

 

Koti Ruoka ja juoma