Paris

Siitä oli liian pitkä aika, kun olin viimeksi käynyt Pariisissa. Taisi viimeksi olla vuonna 2015 keväällä, vaihto-oppilaana ollessani ja sinä keväänä taisin käydä siellä kahdesti. Ellei käyntiä lentokentällä lasketa tammikuussa 2016, niin nuo olivat viime kertani siellä….

Olin saanut mahdollisuuden viettää aikaa perjantai illasta sunnuntai iltaan kauniissa Pariisissa. Ja kyllä, Pariisi oli tälläkin kertaa kaunis vaikka lähes tulkoon koko matkan satoi. Onneksi olin pakannut matkaan mukaan sateenvarjon. 

Saavuimme Pariisiin perjantai iltana ja heti päästiin asiaan eli SYÖMÄÄN, hehe! Itse olin vielä lentokoneessa syönyt herkkueväät, eli minitomaatteja, kurkkua ja protskupatukan. Vierustoverini taisivat hieman ihmetellä eväitäni. Ohessa muutama kuva matkan aterioista. En ole kyllä vähään aikaan syönyt niin hyvin kuin noiden kahden päivän aikana. Ja nyt on myönnettävä, että jos lempiateria olisi pitänyt valita, niin en siihen pysty! Kaikki olivat aivan yhtä hyviä! Niin etanat, croque monsieur kuin ankka. 

IMG_6823 (2).JPG

IMG_6840.JPG

 

IMG_6822.JPG

 

IMG_6821.JPG

 

Ei matkamme ollut pelkkää syömistä, vaan ohjelmaan lukeutui laatuaikaa siskojeni kanssa sekä shoppailua. Kiersimme myös kaupunkia ja nautimme samalla Pariisin ilmapiiristä. Ja yhden ”turistikohteen” kävimme katsomassa ja se oli Notre Dame. 

IMG_6856.JPG

 

Miksi pidän niin paljon Pariisista?

1. Minulla on monta ihanaa muistoa sieltä

2. Ranskan kulttuuri sekä kieli ovat niin lähellä sydäntäni ja olleet läsnä koko elämäni. Ja toivon, että ne ovat vielä monta vuotta tästäkin eteenpäin

3. Ja siis yksi shout out on ehdottomasti RUOKA, haha!

4. Pariisissa on paljon nähtävää. Ja yksi paikka, jonne muun muassa haluan vielä palata kesäaikaan on Versailles. 

5. Tässä kaupungissa on vaan sitä jotain! Ja se on kyllä kaupunki, jossa haluan käydä aina uudestaan ja uudestaan.

 

Minne sitä lähtisi seuraavalle matkalle? 

Nanne

Suhteet Oma elämä Matkat

Päivä mun kanssa aterioiden kautta

Sain tässä erään toiveen tehdä postauksen miten mä toteutan mun normaalin päivän ruokailut. Postauksessa seurailen ja raportoin mulle tällä hetkellä ”tavallista” päivää. Tässä tulee suuri pläjäys samalla ruokavinkkejä teille ja se taisikin olla toiveen takana. 

Välipala, aamupala ja iltapala toimivat muinakin aterioina kuin mitä itse ne tämän päivän aikana olen syönyt. Syön useimmiten tämän seurantapäivän välipalaa aamupalana. Lisäksi mun lounas olisi ihan yhtä hyvin voinut olla mun illallinen ( ja seuraavana iltana se olikin sitä, hehe).

 

Aamupala:

Aamupalana toimii loistavasti täysjyväkauraleipä, 1 viipale juustoa, 1 siivu kinkkua ja kurkkua. Lisäksi aamulla juon kahvin tilkalla maitoa. Jos on kiireinen aamu, leipä on helppo ottaa mukaan. Tämä oli minulle semmoinen kiireetön aamu, joten ehdin vaan istua ja syödä kaikessa rauhassa. Kiireettömät aamut on mun lempi hetkiä päivästä ja haluan aina panostaa aamupalaan. Siksi heräänkin aina tarpeeksi ajoissa, vaikka se olisikin 5:30.

Tässä ateriassa on esimerkiksi kuituja ja proteiinia. Lisäksi kurkulla taataan kasvisten saantia. 

IMG_6740.JPG

 

Lounas:

Kanaa, uunijuureksia, pinaattia ja vähän pestoa, NAM! Runsaasti kasviksia ja väriä. Tämän voi valmistaa edellisenä päivänä esimerkiksi ja lämmittää töissä. Uunijuurekset maustoin rosmariinilla ja pippurilla. En käyttänyt niiden valmistuksessa ollenkaan öljyä. Samalla pelillä paistoin kanan. Siis niin helppoa ja nopeaa, samalla voi tehdä muita hommia kunhan muistaa tarkistaa aina välillä ettei mikään pala. Tämä toimisi ihan yhtälailla illallisena. 

 

IMG_6745.JPG

 

Välipala:

Smoothie, yes please. Jos mahdollista lisäämällä muutamia koristeita bowliin, tulee annoksesta entistä houkuttelevampi. Smoothien ainekset laitan usein edellisenä iltana pulloon jo odottamaan, niin aamulla tai päivällä sen tekeminen on todella vaivatonta. Smoothien pohjana itse pidän rahkasta  (2 rkl) ja pakastemansikoista (1,5dl). Lisäsin pulloon myös chia-siemeniä. Marjojen sulatessa tulee myös nestepohja smoothielle. Ennen valmistusta tarkistan vielä, että sitä on tarpeeksi. 

Koristeena päälle toimivat esimerkiksi kuivatut vadelmat, chia-siemenet, kookoshiutaleet, mysli tai vaikka kaurahiutaleet.

IMG_6748.JPG

 

Illallinen:

Olin laiskana, myönnetään. Mutta se etten jakasnut kokata illallista itseleni ei tarkoittanut ettenkö olisi voinut elää hieman terveellisemmin. Kävin siis hakemassa salaatin. Täytteinä oli katkarapuja, herkkusieniä, paprikaa ja munakoisoa. Kastikkeenä käytän oliiviöljyä aina. Kaupan päälle sain pienen sämpylän.

IMG_6754.JPG

 

Iltapala:

Luonnonjogurtti (rasvaton ja maustamaton), kiivi ja mysli kruunasivat tämän seurantapäivän. Nautin iltapalan kanssa lasin lämmintä mehua, joka oli tehty mustikka- ja karpalotiivisteistä. 

IMG_6762.JPG

 

Minulle normaalina päivänä syön paljon kasviksia ja ne luovat pohjan mun ruokavaliolle. Ruokaa tehdessäni huomioin aina, että ateriassa on kasviksia. Lisäksi tärkeäksi osaksi mun ruokavaliota nousee täysjyväviljatuotteet ja lisäksi suosin vähäsokerisia elintarvikkeita. 95% mun päivistä menee tällä pohjalla ja loput 5% onkin sitten niitä perinteisiä herkkuja (ei niitä mun herkkuja eli minitomaatteja).

Mitkä ovat sun ruokavalion peruspilarit?

Nanne

Hyvinvointi Hyvä olo Liikunta