Enemmän unta

Kollaasi.jpg

Mikä siinä onkin, että kehon viestejä on joskus niin vaikeaa uskoa. Keho kyllä ihan oikeasti tietää. On täysin älytöntä olla välittämättä sen signaaleista, kun se sitten kuitenkin jossain vaiheessa kostautuu.

Otetaanpa yksi esimerkki. Yhdeksän tai kymmenen tunnin yöunien jälkeen oloni tuntuu virkistyneeltä ja levänneeltä. Ihoni näyttää sileämmältä ja hehkuvammalta, mieleni on kevyempi. Sitä vastaanottaa päivän asiat höllemmin ottein, turha tiukkapipoisuus häviää.

Mutta sitten kuitenkin arkisin useimpina päivinä unet jää sinne seitsemän tunnin paikkeille. Kaikki energia menee töihin ja työpäivän jälkeen ei jaksa oikein mitään. Viimeistään perjantaina olo on kuin zombiella eikä ajatus kulje normaaliin tapaan. Mitä järkeä?

Hyväksyttävä se vain on: tarvitsen unta enemmän kuin ihmiset keskimäärin. Olen aina tarvinnut paljon unta. Varsinkin tällaisena pimeänä talvikautena unentarve korostuu, kun auringonvaloa näkee vain hyvin satunnaisesti jos ollenkaan.

Jos jotain voisin tälle vuodelle itselleni luvata, olisi se varmasti parempi huolenpito omasta hyvinvoinnistani. Nukkukaa tekin paremmin tänä vuonna, kaverit!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *