Matkavinkkejä Gdanskiin: Ravintolat

Matkapostausten kirjoittaminen on jostain syystä tuntunut aina jotenkin tosi vaivalloiselta, vaikka tykkäänkin lukea niitä muiden kirjoittamina. Ehkä se kaikkien matkalla otettujen kuvien purkaminen ja kilometrin pituisen vinkkilistan kirjoittaminen on ahdistanut. Tai se, että matkalla ei keskittynyt kuvien ottamiseen, joten lähinnä hyvien kuvien puute on ahdistanut, kuten nytkin.

Muiden matkavinkkejä on aina kiva lukea uuteen kohteeseen lähtiessä, joten itsekritiikki sikseen. Ajattelin pätkiä vinkit useammaksi tekstiksi, ettei urakka tunnu ylitsepääsemättömältä ja että teksejä jaksaa paremmin lukea. Ensimmäisenä vuorossa ravintolat.

Yleensä ennen matkaa tutkin läpi vinkit TripAdvisorista ja blogeista, niin tälläkin kertaa. Valitsin sieltä useamman ravintolan omalle listalleni ja niistä oli sitten paikan päällä helppo valikoida kiva paikka lounaalle ja illalliselle. Kävi niin, että etukäteistutkinta kanntti taas ja oikeastaan melkein kaikki testaamamme ravintolat oli aika hyviä. Mihinkään paikkaan ei varattu etukäteen pöytää ja kaikki esittelemäni ravintolat on Suomen hintoihin verrattuna todella edullisia.

fullsizeoutput_3259.jpeg

Piwna 47

Ravintolan nimi on samalla sen tarkka osoite, vähän niinkuin Tallinnassa Rataskaevu 16. Ravintola sijaitsee ihan yhden nähtävyyden, Pyhän Marian kirkon vieressä, hyvin keskeisellä paikalla siis.

fullsizeoutput_325d.jpeg

fullsizeoutput_325a.jpeg

fullsizeoutput_3258.jpeg

Piwna 47:ssä testasin lounaalla kala-annosta ja poikaystäväni pastaa merenelävistä. Molemmat ruuat oli tosi herkullisia. Toisena kertana käytiin ilta-aikaan ja maistettiin ribsejä, jotka nekin oli hyviä. Illallisella maisteltiin myös ravintolan omia oluita.

Ruokien lisäksi ravintolan sisustus oli myös makuuni, tyylikäs mutta samalla tunnelmaltaan rento. Ja puolalaiseen tyyliin hinnat ei päätä huimanneet. Esimerkiksi se lounaalla nauttimani kala-annos oli vain noin 12 euroa. Suomessa vastaavasta annoksesta olisi saanut pulittaa vähintäänkin tuplat.

 

Pueblo

Ystäväni vinkin perusteella testattiin meksikolainen ravintola, Pueblo, joka sekin sijaitsee ihan keskustassa lähellä pääkatua. Käytiin siellä illallisella ja tilattiin annokset, joissa oli kolmea eri burritoa. Ai että oli hyvää! Siihen kylkeen puolalainen olut Zywiec, josta muuten tuli suosikkini. Onneksi sitä saa näköjään Alkosta, niin voi kotonakin sitä maistella. Illallisen päätteeksi otettiin vielä mansikkamargaritat ja poistuttiin hyvillä mielin ja täysin vatsoin. Ravintola oli hyvin perinteiseen, värikkääseen meksikolaiseen tyyliin sisustettu ja taustalla raikasi espanjankielinen iloinen musiikki.

fullsizeoutput_3260.jpeg

 

Bar Pod Ryba

Tämä oli toinen testaamistamme perinteistä puolalaista ruokaa tarjoilevista ravintoloista. Tänne suunnattiin heti ensimmäisenä iltana suurten uuniperuna-annosten perässä. Ja suuria ne annokset todellakin oli! Kumpikaan ei jaksanut syödä annostaan loppuun, vaikka nälkäisiä oltiinkin. Suosittelenkin siis ruuan jakamista, varsinkin jos ei ole suuri nälkä.

fullsizeoutput_3262.jpeg

fullsizeoutput_326b.jpeg

Lista oli laaja. Oikeasti todella laaja, varmaan viisikymmentä eri uuniperuna-annosta erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Meinasi tulla valinnanvaikeus ja aikamme menua tuijoteltuamme tarjoilija tuli ohjeistamaan, että annoksia voi myös yhdistellä. Helpotus! Oma valintani sisälsi ainakin kanttarelleja ja pekonia. Oli tosi herkkua, vaikka tuhti annos olikin.

Pod Ryba taisi olla edullisin ravintolakokemus Gdanskissa. Kaksi olutta ja kaksi suurta uuniperuna-annosta maksoi muistaakseni vajaat parikymmentä euroa.

 

Pierogarnia Mandu

Yhtenä iltana käveltiin tämän paikan ohi ajatuksenamme käydä testaamassa ravintolan tarjonta, mutta jono ulottui ulos asti, joten jätettiin toiseen kertaan. Uusi yritys kohdistui aikaiseen lounasaikaan ja saatiinkin pöytä helposti.

fullsizeoutput_3265.jpeg

fullsizeoutput_3264.jpeg

Tässä ravintolassa pääosassa olivat puolalaiset dumplingsit, joita oli listalla monia eri vaihtehtoja. Tuhtia oli taas ja jaksettiin annoksemme juuri ja juuri. Ei ihan perus kevyttä arkiruokaa, mutta reissussa on aina kiva päästä testaamaan hyviä paikallisia ruokia. Jälleen hyvin edullinen ja kivasti sisustettu ravintola.

 

Onko teistä kukaan käynyt Gdanskissa ja testannut jotain näistä ravintoloista? 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *